De ontslagtelefoon staat rood gloeiend

Door de stijging van het aantal ontslagen komen arbeidsrechtadvocaten om in het werk. De advocaten van de Ontslaglijn worden helemaal platgebeld. Hun advies wordt gevraagd over diverse onderwerpen die te maken hebben met ontslag: moet ik mijn lease-bak inleveren? Kan ik mijn ontslag ook niet accepteren? Op hoeveel maanden salaris kan ik rekenen?

Slim concept. De gedupeerde kan maar beter zijn/haar rechten kennen. En overwegen zelf naar een kantonrechter te stappen (een werkgever moet de arbeidsovereenkomst laten ontbinden bij een kantonrechter of het UWV werkbedrijf, en meestal via de laatste).

Mensen nodig!
Arbeidspraktijk van Gelderen Advocaten, die de ontslaglijn runt, beantwoordt per maand meer dan vierhonderd telefoontjes, 40 procent meer dan in de eerste helft van vorig jaar. Haar site ontslag.nl trekt maandelijks 20.000 bezoekers, een stijging van ruim 30 procent. Maarten van Gelderen, advocaat, zegt in de Pers van vorige week  maandag dat hij extra mensen nodig heeft. En ze krijgen het nog veel drukker als de aangekondgde ontslagen bij ING, Corus en anderen ook echt gaan vallen. Gelukkig is er nog een partij die wel viert bij de crisis.

Geef een antwoord

1 Comment
  • Chris Stapper
    says:

    Erg slim om je voordeel te doen met de crisis.

    Ik ben op dit moment aan het crowdsourcen wat de rol van intermediairs zou kunnen zijn. En daar zal ik ook een leuk artikel over schrijven.

    Toch ook wel eng, die massaontslagen..