Favoriete werkgevers: KPMG

Beker 27e plaats Na een reeks overheidsdiensten dan eindelijk weer een echt bedrijf: KPMG. Het werd een keer tijd zeg… Ik begon al compleet te verstoffen.

De eisen aan de wervingssite van een populaire werkgever zijn hoger dan die van minder bekende werkgevers. Als deze populaire werkgevers zich tenminste rekenschap geven van de impact van hun wervingssite.

De homepage
En dit is (een deel van) de homepage van KPMG:

homepage KPMGGoed… ben ik nog steeds bezig met overheidssites? Wat een ongekend saaie bedoening. Maar ja, accountants zijn natuurlijk ook niet het meest levendige volkje…

Maar er staat in elk geval duidelijk Werken bij KPMG. En daar aanbeland is er in ieder geval een dynamische foto te bewonderen:

Wervingssite KPMG En een duidelijke navigatie: Wie we zijn, Wat we doen, KPMG als werkgever, Maak kennis met KPMG en Vacatures.

Informatie
Dat zit wel snor; er is hier heel veel te vinden. En voor accountants is het onderdeel Wat we doen vast zeer interessant:

KPMG: Wie we zijnWant daar staat het in de linkernavigatie: Feiten en cijfers. Maar als je daar op klikt, krijg je dit te zien:

KPMG: Feiten en cijfersHoewel bovenaan de link Wat zijn de kerncijfers van KPMG? staat gaan alle andere links over totaal andere zaken. Ik vraag me oprecht af waarom al deze informatie onder Feiten en cijfers zijn geplaatst. Misschien omdat KPMG verwacht dat iedereen toch eerst naar dit onderdeel surft.

En de linkernavigatie is plotsklaps een stuk naar rechts geschoven waardoor het compleet onleesbaar is geworden. Onvoldoende rekening gehouden met Firefox? Gebruiken accountants alleen maar IE?

Maar het moge duidelijk zijn uit bovenstaande opsomming van links dat er heel wat op KPMG kan worden gevonden.

Wat helaas ontbreekt zijn pratende hoofden. Hoewel de nodige medewerkers van KPMG aan het woord komen is dat in platte tekst met een fotootje; er is helaas geen video te vinden. Afgezien van een aantal algemene filmpjes die ik niet kan bekijken:

Pop-up missing pluginDe noodzakelijke plugin is Windows Media Player 11 en die laadt niet zoals ik al eerder heb ontdekt. Dus ook dit onderdeel is voor een Firefox gebruiker off-limits…

Dus ga ik maar solliciteren, want deze site houdt duidelijk niet van mijn browser.

Sollicitatie
En ik denk dat ik maar eens als IT-auditor aan de slag ga:

KPMG Vacature IT auditor Een ferme hoeveelheid tekst maar ook weer niet overdreven veel. Met in de linker navigatie de zeer verwarrende call to action Direct solliciteren. Wat dus niet op deze vacature slaat… Want daarvoor moet ik onderaan de vacaturetekst zijn, waar de link Solliciteren wordt geboden. Hele slechte usability dus.

Na het invullen van het te uitgebreide sollicitatieformulier krijg ik een bedankje te zien. Met de obligate en volstrekt zinloze tekst dat ik zo snel mogelijk geïnformeerd zal worden.

De e-mail
Tsja, de e-mail is behoorlijk slecht. En met een kanon van een disclaimer. In twee talen nog wel:

E-mail response op online solliciatie Nee, KPMG bakt hier niet veel van.

Conclusie
Een favoriete werkgever met een site waar meer dan 20% van de gebruikers niet op kunnen komen. Hoezo slecht? De totale ervaring is ronduit matig en weinig inspirerend, waarbij de e-mail wel het ergste is.

Nee, KPMG doet zeker niet haar best om de gratis reclame van favoriete werkgever om te zetten in een goede ervaring. Zonde.

Geef een reactie

3 Comments