Aantallen vacatures: de grote vier

piggy_bank En na alle onheil van CBP en ABU zijn er natuurlijk ook nog de eigen cijfers. Met de serie aantallen vacatures van de grote vacaturesites.

Waarbij gekeken wordt naar het verloop van het aantal vacatures op Nationale Vacaturebank, Monsterboard, Werk.nl en Totaljobs.

En voor vandaag is dit het beeld:

Vacature aantallen vacaturesites. Eigen opgave en cijfers JobFeed

Hierbij is de kolom Aantal het aantal vacatures dat de vacaturesite zelf opgeeft. De kolom JobFeed is het aantal vacatures dat volgens JobFeed op de vacaturesite zou kunnen staan. Dit aantal is gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens JobFeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst.

Ten opzichte van vorige week laten Werk.nl en Totaljobs een lichte groei zien. Waarbij de stijging van Totaljobs mij toch zeer vreemd voorkomt omdat JobFeed juist een daling van het aantal vacatures op Totaljobs verwacht. Zou Totaljobs vacatures soms langer op de site laten staan?

Nationale Vacaturebank gaat licht achteruit, de JobFeed cijfers laten nauwelijks een wijziging zien.

En dan is er natuurlijk Monsterboard met haar vrolijke overdrijving van het aantal werkelijke vacatures. En waar JobFeed een kleine daling toont gaat Monsterboard vrolijk omhoog, zij het beperkt.

Ter illustratie heb ik hieronder ook nog even het aantal nieuwe vacatures per week (volgens JobFeed) op de grote drie vacaturesites:

Aantallen nieuwe vacatures op grote drie vacaturesites, week 42 - week 7En ook hier lijkt er sprake van een stabilisatie van het aantal vacatures na de extreme daling eind 2008 en de opvering na de Kerstdip.

Wie weet hebben we de bodem bereikt…

Geef een reactie