Werkloosheidcijfers CBS

Donderdag 19 februari komt het CBS met cijfers over de werkloosheid van november 2008 tot en met januari 2008. Deze cijfers komen onder andere van het CWI & UWV.

De overheid kent deze cijfers al. Minister Van Der Hoeven vreest een hoge werkloosheid. Zie het volgende bericht wat gevonden is op NOS teletekst

Pagina 105 | 17 feb 09 | 9:30

Van der Hoeven verwacht dat de werkloosheid kan oplopen tot 7% a 8 %… Hoe was dit percentage in het verleden? Zie hieronder de grafiek.

werkloosheid1
Klik voor een vergroting (Bron: CBS)

De tijd zal leren hoe hoog het percentage daadwerkelijk wordt.

Geef een reactie

5 Comments
 • Bas van de Haterd
  says:

  Grappig, RTL nieuws melde net dat het op zou lopen naar 6% als er niets zou gebeuren.

  Het enige wat ik steeds mis in deze discussie is de vraag hoeveel mensen nu werkeloos worden en hoeveel er vervroegd met pensioen gaan. Als je bedenkt dat van de 4% die we hadden toen de crisis begon ruim 50% in de categorie 60+ vielen valt daar dus al 2% weg. Hoeveel van die overige mensen die erbij komen gaan eigenlijk vervroegd met pensioen?

  De komende 6 jaar (tot 2015) stromen er 355.000 mensen uit. Dat is ruim 4% van de arbeidsmarktpopulatie (die nu 7.7 miljoen is). Is daar rekening mee gehouden?

  Ik ontken niet dat het stijgende is en dat we een probleem krijgen hoor, maar ik vraag me altijd af hoe goed deze cijfers echt zijn doorgerekend en waarom ik niemand meer hoor over het feit dat de vergrijzing hier ook oplossingen voor biedt.