Jobadvisor is nu echt overleden

Wie kan het zich nog herinneren? Die goeie ouwe tijd toen VNU Media druk bezig was met het ontwikkelen van allerlei nieuwe online concepten? Waaronder een online referral service, gebaseerd op het gemankeerde Zubka concept. Met de naam Jobadvisor.

Dat was in september 2008. VNU Media liet via RecruitmentToolbox  weten dat Jobadvisor nog diezelfde maand live zou gaan:

Jobadvisor: September 2008 live...

Wat overigens niet lukte, waardoor de tekst in de groene stip maar werd veranderd naar het beduidend minder specifieke Binnenkort:

Jobadvisor: Binnenkort live Dat was eind oktober 2008…

En tot enkele dagen geleden was nog steeds dezelfde holding page te zien, met altijd die hoopvolle tekst Binnenkort live. Maar nu is zelfs die tekst verdwenen. Sterker nog; dit is wat ik zie als ik naar jobadvisor.nl ga:

VNU Media holding pageDat ziet er fraai uit, maar dat is geen Jobadvisor. Sterker nog, er wordt in het geheel geen melding gemaakt van Jobadvisor. Het lijkt er dus ernstig op dat VNU Media de stekker uit dit op voorhand ten dode opgeschreven initiatief heeft getrokken.

Waar in eerste instantie ongetwijfeld technische problemen aanleiding waren voor de vertraging zullen op een later moment ook de tegenvallende economie en vooral de financiële problemen van VNU Media een rol hebben gespeeld.

Aangezien een online referral service geen gezond business model heeft en Nederland al bomvol online referral services zit, ben ik ervan overtuigd dat VNU Media de enige juiste keuze heeft gemaakt: Gooi geen goed geld naar slecht geld. Vooral niet als je al zo weinig geld hebt.

Waarmee in ieder geval mijn eerste voorspelling voor 2009 lijkt te zijn uitgekomen: Jobadvisor gaat niet live. Nog negen andere voorspellingen te gaan…

Geef een reactie

4 Comments