Recessie? Lang leve de overheid

job_openings Tenminste, dat is wat Jobsrepublic roept in een persbericht. Met als titel: Spectaculaire groei vacatures bij gemeenten in 2009

En dit statement is gebaseerd op het huidige aantal van meer dan 1.000 vacatures op Gemeentebanen.nl. Terwijl er in 2008 gemiddeld zo’n 800 vacatures op deze site te vinden zouden zijn.

Je vraagt je toch af waar al die extra vacatures bij de gemeentelijke overheden vandaan komen? Nou, volgens Jobsrepublic zijn er twee redenen:

 1. Extern ingehuurd personeel dat moet vertrekken
 2. Vergrijzing van het vaste personeel

Hmm… dat klinkt meer dan redelijk. En Gemeentebanen.nl heeft volgens het perbericht bijna 300 aangesloten overheden. Da’s een aardig aantal. Dus dit zou wel eens een echte trend kunnen zijn.

Ben je risicomijdend, heb je een relatief laag werktempo en werk je het liefst van tien tot vier dan weet je nu waar je jouw volgende ‘uitdaging’ kan vinden. Veel succes!

Geef een reactie

3 Comments
 • Roel
  says:

  Een vacaturesite hoeft toch ook helemaal geen reële weerspiegeling te zijn van het daadwerkelijke aantal vacatures in een branche :S

 • Fred Jansen
  says:

  Nou nou ik had hier wel wat meer kritisch vermogen verwacht. Het zijn namelijk niet de gemeenten die nu hard roepen ‘kom maar veilig bij ons’. Het zijn de uitgevers die wanhopig proberen een hype te creeeren over de populariteit van de overheid als werkgever. Volgens mij om hun teruglopende vacatureopbrengsten nog enigszins te beperken.
  In de bezoekerscijfers van werkenbijdeoverheid, werkenbijhetrijk en werkenbijgemeenten is namelijk niets terug te zien van deze plotselinge belangstelling voor de overheid. Noch van een spectaculaire stijging van het aantal vacatures.

  Overigens geldt dat ook voor gemeentebanen.nl. Van de 1054 vacatures die er vandaag op staan is meer dan de helft van intermediairs (545) en slechts 453 van gemeenten.

  Dus ben je lui, risicomijdend en schrijf je graag zes makkelijke blogposts per dag dan neem je klakkeloos een persbericht van gemeentebanen.nl over 🙂

  Geen enkele gemeente zit te wachten op mensen die voor hen kiezen omdat het er zo veilig is. Je moet niet bij een gemeente gaan werken om je veilig te voelen, maar om je handen uit de mouwen te steken en te werken aan oplossingen. Bij de gemeente heb jij het in de hand.