Unieke bezoekers vacaturesites VS. Hoe zit het nou?

redding is nabij?Vandaag kwam Nielsen met de bezoekcijfers over januari 2009 van de grootste vacaturesites in de VS. En dat is een 20% groei in het aantal unieke bezoekers vergeleken met januari 2008.

Overigens is dat een aanzienlijk kleinere groei dan Comscore becijferde bij de vergelijking van het aantal unieke bezoekers in december 2008 versus december 2007. Comscore kwam toen namelijk met een groei van 51%!

En dat is niet het enige verschil.

Eerst maar eens de cijfers van Nielsen:

Nielsen: Cijfers top 10 vacsturesites Januari 2008 versus Januari 2009 En dan de cijfers van Comscore:

Comscore: Cijfers top 10 vacaturesite december 2007 versus december 2008

De aantallen unieke bezoekers van van Nielsen en Comscore zijn volstrekt onvergelijkbaar. Zowel in aantallen als in groeipercentage is hier geen chocola te maken van de resultaten van de twee onderzoeksbureaus.

Het enige waar de twee partijen elkaar redelijk vinden is bij Simply Hired. Zowel Nielsen als Comscore zien deze vertival search engine als de grootste groeier en zelfs de cijfers liggen redelijk bij elkaar in de buurt.

Opvallend is ok de daling bij Monster die Nielsen denkt te zien. Een resultaat dat in eerste instantie ook door Comscore werd gerapporteerd. Maar (aanzienlijk) werd gecorrigeerd met de volgende verklaring: The December 2008 Monster.com Job Search data have been adjusted upward from 3.7 million unique visitors to 6.7 million unique visitors due to classification of additional Job Search-related URLs that were not originally included.

Waardoor Monster bij Comscore van plaats 3 naar plaats 2 promoveerde en een groeicijfer liet zien. Wat overigens nog wel onder dat van haar directe concurrenten lag.

Maar als ik dan eens bij Compete ga buurten om de resultaten te zien, krijg ik dit:

En Monster is in een jaar 59% gegroeid terwijl Careerbuilder slechts 8% groei kan laten zien.

Hoe was het ook alweer? There are lies, big lies and then there are statistics…

Ik heb in ieder geval geen idee wie nou de grootste vacaturesite in de VS is, met hoeveel unieke bezoekers en met welke groei ten opzichte van vorig jaar.

Geef een reactie

5 Comments
 • Jolande de Ruyter
  says:

  Als je een vacatureplaatst krijg je maar 1 garantie: de advertentie staat ergens op de website voor een bepaalde tijd. Krampachtig worden statistieken verborgen;   Ik ben benieuwd of ze deze gegevens ook onthouden aan diegenen die eerst inzage willen hebben voordat ze tot  plaatsing overgaan.

  Misschien kan Marc eens als  “mystery shopper” wat fieldresearch doen 🙂 .

 • Jan-Willem
  says:

  HRlog zou toch ooit een poging doen om alle vacaturesites zover te krijgen om aan 1 gemeenschappelijke en eenduidige statistiekenrapportage te komen? Meen me te herinneren dat er toen al best wel wat sites zich voor hadden aangemeld, maar lijkt redelijk doodgebloed….