Gereutel van Spotajob?

Logotype Spotajob Om de relevantie van online referrals aan te tonen heeft Spotajob tegenwoordig ook testimonials van bedrijven op haar site. Die natuurlijk de zegeningen van Spotajob verkondigen.

Zoals deze van Glaxstar: Al een half jaar waren we op zoek naar de ideale kandidaat. Zo moeilijk is het tegenwoordig die te vinden in de krappe arbeidsmarkt. Zoeken via SpotAJob bood de oplossing. Binnen een week vier topkandidaten waarvan we er een hebben aangenomen. Klasse

Nou, dat klinkt natuurlijk perfect! Maar in hoeverre is zo’ testimonial nou betrouwbaar?

Uit pure nieuwsgierigheid heb ik even op Spotajob gezocht of er nog een vacature van Glaxstar te vinden was. Jawel hoor; Glaxstar zoekt nog steeds mensen. En laat dat nou nog altijd een Ruby on Rails developer zijn:

Spotajob: Ruby on Rails developer

Hm…, dat roept bij mij toch een hele serie vragen op. Zoals:

  • Zou die ene topkandidaat alweer de pijp aan Maarten hebben gegeven?
  • Wat zou Glaxstar toch met die andere drie kandidaten hebben gedaan?
  • Waarom staat deze vacature van Glaxstar al sinds begin oktober op Spotajob?
  • Van wanneer is dat testimonial van Glaxstar eigenlijk?
  • Is dit niet gewoon een ongelofelijk nepverhaal?

Eerlijk gezegd heb ik een donkerbruin vermoeden dat het wel eens de laatste optie zou kunnen zijn… Ik kreeg in ieder geval sterke associaties met het schijnheilige gejuich van Jaap ten Horn over Carrierescout.

Geef een reactie

2 Comments
  • Marc Drees
    says:

    @George:
    Dan zou ik als Spotajob eerst eens heel goed nadenken voordat je een ofwel stokoude testimonial op de site plaatst. Want op deze manier marketing bedrijven is wel heel erg het bekende paard achter de bekende wagen spannen…

    En vervolgens lijkt het me een goed idee om antwoord te geven op de vragen die ik stel. Want dat hier iets zeer merkwaardigs aan de hand is lijkt me wel evident.

  • George
    says:

    @ Marc. Om de betrouwbaarheid van informatie te peilen, worden verschillende bronnen aangeboord die uiteindelijk naar hetzelfde zouden moeten wijzen, wil de informatie betrouwbaar genoeg zijn. Jouw opmerking is gebaseerd op de informatie die je hebt gevonden op de twee websites.

    SpotAJob.nl heeft een zeer goede relatie met Glaxstar en heeft in het verleden bewezen een waardevolle dienstverlening te bieden door meerdere geschikte kandidaten te leveren. Deze relatie zetten we niet op het spel door onwaarheden te vermelden.

    Wij waarderen jouw expertise en volgen nauwlettend jouw critics over SpotAJob en referrals, maar ik zou je willen vragen om eerst je informatie te checken alvorens dit soort beschadigende blogs te posten.