Monsterboard geeft het goede voorbeeld

Monsterboard laat redelijk goed zien hoe een vacaturesite om dient te gaan met een wijziging in de privacyverklaring. Want wat zie ik keurig op de homepage van Monsterboard staan?

Melding wijziging privacyverklaring Monsterboard

Netjes he! Zo hoort het natuurlijk. Een duidelijke melding, inclusief de datum van de wijziging en een link naar de betreffende privacy verklaring.

Het enige waar ik wel een beetje van schrok was de kop Veiligheidsbericht.

Tenslotte zijn er al de nodige problemen met de veiligheid van de Monster database geweest.

Als ik op de hyperlink Lees meer klik krijg ik een overzichtelijk verhaal te zien waarin Monsterboard in redelijk begrijpelijk Nederlands haar privacy beleid uit de voeten doet. Er is overigens ook nog een link naar de volledige privacyverklaring; maar die is echt voor de fijnproevers…

Overigens vind ik het wel een gemiste kans dat niet aangegeven wordt waar wijzigingen in de privacy verklaring zijn aangebracht. Tenslotte is dat waar je als geïnteresseerde gebruiker de meeste waarde aan hecht.

En hoewel Big Brother Bush het niet langer voor het zeggen heeft is de volgende zin toch nog altijd weinig geruststellend: Omdat de informatie verzameld op onze sites geheel of gedeeltelijk wordt opgeslagen in de Verenigde Staten is Amerikaans recht van toepassing.

Maar volgens mij kunnen de nodige sites een voorbeeld kunnen nemen aan Monsterboard voor de informatieverschaffing die in dit verband wordt geboden. En nu maar hopen dat een volgende keer er ook een ‘verschillenlijstje’ wordt meegeleverd met zo’n nieuwe privacyverklaring.

Geef een reactie