Nederland te klein voor werkgever vergelijkingssite?

Logotype Glassdoor Enkele dagen geleden schreef ik over de noodlijdende werkgever vergelijkingssites in Nederland. Maar in de VS heeft Glassdoor geen last. Integendeel. De site mag zich in een sterk toenemende belangstelling verheugen.

En daarbij gaat het op dit moment niet alleen om het achterlaten van ratings en reviews maar ook om geconsolideerde informatie die de Glassdoor blog met regelmaat publiceert.

En gisteren was weer zo’n interessante tidbit aan informatie; en naar keurig Amerikaans gebruik gaat het hierbij natuurlijk om salarissen.

Glassdoor laat namelijk in een staatje de best betalende banen in de Bay Area van San Francisco zien voor mensen met (minder dan) 5 jaar werkervaring. En dat is een behoorlijk schokkend staatje:

Glassdoor: 20 best betalende banen in Bay Area, (minder dan) 5 jaar werkervaring Nou staat de dollar niet zo sterk ten opzichte van de euro, maar toch… Ben je jurist? Dan is het tijd om het vliegtuig naar de VS te pakken. En doe maar meteen business class…

De hoeveelheid informatie die Glassdoor weet te verzamelen maakt het mogelijk dit soort vergelijkingen te maken. De betrouwbaarheid is natuurlijk een zeker risico; maar als eerste indicatie geeft een vergelijkingssite als deze wel een goed beeld.

Met andere woorden; bij voldoende traffic is een vergelijkingssite voor werkgevers buitengewoon waardevol. Glassdoor laat dit met grote regelmaat zien. Onder meer door staatjes als bovenstaande.

Is Nederland misschien te klein voor een succesvolle vergelijkingssite?

Geef een antwoord