Voor niets werken bij het Rijk?

spamHet Rijk doet via een actiesite een oproep aan de net of bijna afgestudeerde ICT’er om een uurtje voor niets mee te doen aan de workshop Is een gewone uitstraling jouw dekmantel?

Wat dit nou allemaal is? Nou, een actie van het Rijk om jonge ICT’ers naar de Nationale Carrièrebeurs te lokken. Met een e-mail campagne en een actiesite.

En het Rijk doet dat op een redelijk ludieke manier:

image  Met de volgende zin: Aan de werkzaamheden is geen salaris verbonden, maar werknemer ontdekt in deze workshop welke heldenrol je als ICT’er voor de samenleving kunt spelen

Jawel, een gratis heldenrol voor de samenleving! Wie wil dat nou niet? En als je er dan voor kies om je dat 1-uurs contract te nemen krijg je dit te zien:

Het Rijk: webformulierNou nou, die overheid wil nogal wat van mij weten! En vreemd genoeg is er geen privacy verklaring te zien. Wat des te vreemder is als je leest wat er in die workshop onder meer aan de orde komt:

Aan de hand van enkele actuele voorbeelden wordt tijdens de workshop aangegeven hoe […] de AIVD zijn expertise inzet om ICT voor cruciale gegevens binnen het Rijk te beveiligen.

Een nogal onhandige actie van onze overheid.

En die actie wordt nog onhandiger als blijkt dat de e-mail campagne zich niet heeft beperkt tot Net afgestudeerden. Want de e-mail is ook ontvangen door ervaren professionals…

Tegenwoordig is het Rijk dus ook al bezig met spammen. Dat belooft veel voor de workshop…

Geef een antwoord