Nederland houdt van Linkedin

Het is een feit, Nederland is gek op Linkedin. Volgens Quantcast staan we zelfs op de 3e plaats:

Quantcast: Ranglijst landen Linkedin

In deze ranglijst zijn de plaatsen 4 (India) en 5 (Canada) verwijderd om alleen Europese landen te tonen.

En de UK moet nog haar best doen om niet door ons van de tweede plaats te worden gestoten! In ieder geval is het duidelijk dat er in Nederland een buiten-proportionele penetratie van Linkedin bestaat.

Met een beroepsbevolking van 7,4 miljoen personen (CBS) is er sprake van een marktpenetratie van bijna 20%! Dat op zijn zachtst gezegd indrukwekkend. En als je dat zou beperken tot hoger opgeleiden dan zal dat percentage wel eens boven de 50% schieten:

Quantcast: Demografics Linkedin

Hoewel Linkedin recent een Duitse versie heeft uitgebracht heeft ze daar nog heel wat goed te maken ten opzichte van XING. Maar welke professional heeft geen landsoverschrijdende contacten? De uiteindelijke winnaar van deze tweestrijd staat dus al bij voorbaat vast.

Geef een antwoord

4 Comments