De Totaljobs nieuwsbrief leeft!

Logotype Totaljobs Ik was buiten zinnen van geluk vanochtend. De reden? De Totaljobs nieuwsbrief is terug! Waar ik eerder dacht dat deze nieuwsbrief de kostenbesparingen bij Reed Business niet had overleefd blijkt dit gelukkig wel het geval te zijn.

En ook deze keer stelt Totaljobs me niet teleur; want het is weer een grandioos verhaal geworden. Heerlijk; voor mij kan de week al niet meer stuk.

En zo ziet die nieuwsbrief er uit:Totaljobs nieuwsbriefHet onderwerp is het CV/profiel van de kandidaat. Waarbij Totaljobs zich als de grote vriend van de werkzoeker lijkt op te stellen door hem/haar allerlei wijze raad te geven hoe het profiel op Totaljobs zo zinvol, compleet en actueel mogelijk te maken.

Niets mee mis toch? Nou, op zich niet. Maar Totaljobs heeft iets totaal anders voor ogen…

Voor de actieve lezertjes is het ondertussen vast wel bekend; Totaljobs maakt een vrije val als naar het aantal nieuwe vacatures per week wordt gekeken. En dat betekent dat de omzet uit vacatureplaatsingen dramatisch aan het teruglopen is.

Vacaturesite top 4: week 12 - 9

Aandeel nieuwe vacatures van de grote vacaturesites

Waar kan Totaljobs die slagaderlijke bloeding mee stelpen? Precies, met de CV database! Dus stuurt Totaljobs deze ‘goedbedoelde’ nieuwsbrief die kandidaten oproept hun CV op te poetsen. Omdat Totaljobs binnenkort de CV-database onder de aandacht van werkgevers en recruiters wil brengen. En zo goede sier (en omzet) wil maken met al die inspanningen van werkzoekers.

Wat een aardige omkering van de werkelijkheid…

Geef een reactie