Vacaturesites in februari: het gaat

stopwatchMet het begin van een nieuwe maand is het altijd leuk om achterom te kijken. In dit geval om te zien hoe de vacaturesites het er in februari vanaf hebben gebracht. En dan heb ik het over zaken zoals beschikbaarheid en performance.

En daar is positief nieuws te melden; want Megajobs blijft zich verbeteren. Nadat vorige maand Stepstone de rode lantaarn van Megajobs overnam is het de afgelopen maand WerkenbijdeOverheid geweest die de zaken het slechtst voor elkaar had.

Zo zien de cijfers er voor februari 2009 uit:

Performance en beschikbaarheid vacaturesites over februari 2009

Tja, WerkenbijdeOverheid laat een dramatische maand zien. Meer dan 24 uur downtime is natuurlijk ongelofelijk veel. Verder heeft Megajobs zich aanzienlijk verbeterd ten opzichte van vorige maand; toen nog een downtime van zo’n 7 uur werd gehaald. Ze lijken echt op de goede weg!

En zo ziet de maand februari er voor WerkenbijdeOverheid uit; in downtime en performance:

Downtime WerkenbijdeOverheid, februari 2009

Performance WerkenbijdeOverheid, februari 2009

Ten aanzien van de responsetijd is er wel een heel duidelijk dagritme te zien. En dat ritme ziet er zo uit:

Performance uurgemiddelden WerkenbijdeOverheid, februari 2009In de nachtelijke uurtjes wordt WerkenbijdeOverheid dus steeds trager. Om vanaf 6:00 weer aanzienlijk te versnellen. Wat gebeurt er bij WerkenbijdeOverheid wat het daglicht niet kan verdragen?

Geef een antwoord