Bake-off: Adecco vs. Randstad

logotype Adecco Vandaag heeft Adecco dan eindelijk haar cijfers over het 4e kwartaal (en het hele jaar) gepresenteerd; bijna een week na droefmakende resultaten van Randstad. En ook de cijfers van Adecco zijn niet bepaald prettig te noemen.

Adecco is de grootste uitzender ter wereld en de financiële wereld zal ongetwijfeld haar conclusies trekken voor de hele markt op basis van de resultaten die Adecco heeft gepresenteerd. Zoals de AEX niet alleen Randstad maar ook USG dumpte na de Randstad resultaten.

De geconsolideerde cijfers van Adecco voor 2008 laten in ieder geval een veel beter beeld zien dan die van Randstad. Met een omzet van EUR 19,965 miljoen boekt Adecco een netto resultaat van EUR 495 miljoen. Vergeleken met de EUR 18 miljoen van Randstad is Adecco de grote winnaar.

Maar als ik vervolgens de cijfers van het vierde kwartaal met elkaar vergelijk ontstaat een heel ander beeld:

image

Omzet Q4 2008, in miljoen Euro

Hier houden de twee uitzendreuzen houden elkaar aardig in evenwicht; vergelijkbare dalingen in vergelijkbare markten.

Dus ook voor Adecco geldt dat er voor 2009 een zeer grote uitdaging ligt.

Geef een antwoord

1 Comment