De grote vier: aantallen vacatures

piggy_bank Hoe gaat het met de onze nationale trots, de vier grote vacaturebanken. Volgens de cijfers van JobFeed is het allemaal niet zo prettig, maar wat ‘zeggen’ de vacaturebanken zelf?

Daarom ook deze week een aflevering van de serie aantallen vacatures van de grote vacaturesites. Waarbij gekeken wordt naar het verloop van het aantal vacatures op Nationale Vacaturebank, Monsterboard, Werk.nl en Totaljobs.

En voor vandaag is dit het beeld:

 Aantallen vacatures grote vier

Hierbij is de kolom Aantal het aantal vacatures dat de vacaturesite zelf opgeeft. De kolom JobFeed is het aantal vacatures dat volgens JobFeed op de vacaturesite zou kunnen staan. Dit aantal is gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens JobFeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst.

Nationale Vacaturebank laat een groei van het aantal vacatures zien, net als JobFeed. Hetzelfde geldt voor Monsterboard. De Totaljobs cijfers laten beide een daling zien.

Ter illustratie heb ik hieronder ook nog even het aantal nieuwe vacatures per week (volgens JobFeed) op de grote drie vacaturesites:

Nieuwe vacatures per week, week 42 - 9Misschien nog het meest schokkende is dat Totaljobs nu onder het niveau nieuwe vacatures van week 1 is beland. Traditioneel is week 52 of week 1 het absolute dieptepunt van een jaar. Maar bij Totaljobs is dat nu niet langer het geval. En het lijkt er op dat komende weken dat aantal nog wel eens verder kan dalen.

Maar de malaise beperkt zich niet tot Totaljobs. Ook Nationale Vacaturebank en Monsterboard laten de afgelopen weken een duidelijke neerwaartse trend zien. Ook al is het nog lang niet zo erg als bij Totaljobs.

Geef een reactie