En dan USG nog even…

Logo en logotype USG People Gisteren bracht ook USG People de cijfers van het vierde kwartaal naar buiten. En die resultaten zijn natuurlijk slecht in vergelijking met hetzelfde kwartaal in 2007. Maar de cijfers zijn in vergelijking met Adecco en Randstad valt het eigenlijk nog wel mee.

USG People haalt haar omzet vrijwel volledig uit de Benelux en daarmee moeten de resultaten dus vergeleken worden met 6% daling van Adecco en de 9% daling van Randstad in dit segment.

USG komt uit op een daling van 6% en dat is dus ‘goed’  te noemen; zeker in vergelijking met Randstad. Tenslotte is Adecco een kleine speler in Nederland (EUR 235 miljoen in Q4); USG is na Randstad de nummer twee.

De omzet van USG daalde van EUR 1.009 miljoen (Q4 2007) naar EUR 952 miljoen (Q4 2008). Dat is overigens nog altijd meer dan EUR 300 miljoen minder dan Randstad (EUR 1.280 miljoen).

Overigens is het netto resultaat over 2008 van USG ook veel beter dan Randstad. Op een totale omzet van EUR 4 miljard is een winst van EUR 118 behaald. Randstad kwam niet verder dan EUR 18 miljoen, op een omzet van EUR 14 miljard!

Het lijkt er in ieder geval op dat USG People en Adecco in 2008 beter met de crisis zijn omgegaan dan Randstad. De vraag is natuurlijk of dat ook in 2009 het geval zal zijn.

Geef een antwoord