Yahoo! Hotjobs te koop?

Logotype Yahoo! Hotjobs Nieuwe bezems vegen schoon, en die uitspraak is blijkbaar ook van toepassing op Carol Bartz, de nieuwe CEO van Yahoo! Eén van de  slachtoffers van deze schoonmaak zou wel eens Hotjobs kunnen zijn.

Want dit is wat Bloomberg gisteren wist te melden:
Yahoo, which has already closed products such as an online storage service called Briefcase, may examine cutting more products, including the Hot Jobs site, Bartz said today

En dat is bepaald geen sinecure. Tenslotte is Hotjobs één van de grootste vacaturesites in de VS; de nummer twee of drie, afhankelijk van wie je wenst te geloven.

Ik ga er vanuit dat Bartz de vacaturesite wil verkopen, maar om zoiets aan te kondigen in het midden van een recessie lijkt bepaald geen goede timing. Aan de andere kant lijkt de liefde tussen Yahoo! en Microsoft weer te zijn opgelaaid.

En als er een trouwerij komt, lijkt een verkoop van Hotjobs onvermijdelijk. Tenslotte heeft Microsoft een aandeel in Careerbuilder; met een exclusieve deal die Careerbuilder tot 2013 op MSN laat adverteren. En Careerbuilder is de onbewiste nummer 1 in de VS.

Mogelijk dumpt Yahoo! Hotjobs dus zelfs ongeacht een eventuele samensmelting met Microsoft. Maar in dat geval is het een teken van zwakte en zal Hotjobs aanzienlijk minder opbrengen.

We wachten rustig af…

Geef een antwoord