Adecco, Randstad en Manpower, de drie uitzendreuzen

pie chart Nadat ik de cijfers van Adecco, Randstad en USG People nader heb bekeken is het natuurlijk wel zo netjes om ook even naar de resultaten van Manpower te kijken.

En om die cijfers in perspectief te plaatsen is het meteen wel zo handig om de vergelijking tussen de grote drie te maken. Tenslotte zijn Adecco, Manpower en Randstad de drie grootste uitzenders ter wereld.

In omzet ziet dat er zo uit over de afgelopen jaren:

image

De cijfers over 2006 van Randstad zijn niet met nauwkeurigheid te geven in verband met de overname van Vedior en de consolidatie van de cijfers sinds 2007.

De drie reuzen geven elkaar niet al teveel toe. Adecco is weliswaar de grootste maar lijkt in omzetgroei te stagneren. Randstad en Manpower geven elkaar geen duimbreed toe. Manpower is overigens de enige van de drie die nog een omzetgroei laat zien in 2008.

In netto resultaat zijn de verschillen aanzienlijk groter:

image

Hier laat Adecco haar concurrent toch ver achter zich. Op basis van de resultaten van 2007 lijken Randstad en Manpower zich ook op dit vlak in evenwicht te houden. Maar de resultaten over 2008 laten een wel zeer formidabele daling van Randstad zien. Eentje om heel snel te vergeten, hoewel 2009 ook wel eens zwaar zou kunnen tegenvallen.

De winstgevendheid van Adecco is aanzienlijk hoger dan dat van haar directe concurrenten en grofweg vergelijkbaar met dat van het veel kleinere USG ( omzet van EUR 4 miljard; netto resultaat van EUR 118 miljoen) Hier hebben Manpower en Randstad nog heel wat te leren!

Geef een antwoord

1 Comment