Monsterboard laat actuele cijfers zien!

Monsterboard is de eerste grote vacaturesite die behoorlijk actuele cijfers over haar bezoek laat zien:

Bezoekcijfers Monsterboard januari 2009

Januari 2009! Dat is toch echt niet zo lang geleden. En dat is dus super. Want als ik dat vergelijk met Totaljobs en Nationale Vacaturebank steekt Monsterboard er met kop, schouders en romp bovenuit.

Totaljobs laat nog altijd de bezoekcijfers uit januari 2008 zien… Nou kan ik me daar wel iets bij voorstellen; want de laatste maanden gaat het met Totaljobs uitsluitend bergafwaarts. Niet bepaald iets wat je aan je concurrenten wilt laten zien. Hoewel het natuurlijk allang helder is dat de stormbal bij Reed Business Information is gehesen.

Nationale Vacaturebank laat cijfers van het NOA zien. Evenmin actueel; en het NOA onderzoek is ook nog eens zwaar gemankeerd. Ook daar dus geen betrouwbare of recente informatie te vinden.

Waar Totaljobs en Nationale Vacaturebank een zwaktebod tonen laat Monsterboard in ieder geval zien van eigen kracht uit te gaan. En dat voorbeeld verdient volgers!

Geef een reactie

7 Comments
 • Maarten Dullaert
  says:

  Ik mis het aantal geplaatste vacatures. Hierdoor mis je de KPI hoe vaak een vacature gemiddeld is bekeken. Lijkt mij voor plaatsers een belangrijke KPI. De cijfers van het jobboard http://www.logistiek.nl/vacatures:

  De KPI’s voor het jobboard in de periode 1-12-2008 tot en met 1-2-2009 zijn:

  179x is er een vacature geplaatst
  55.393x is een vacature bekeken (1 vacature is gemiddeld 309x bekeken)
  510x is direct gesolliciteerd
  per vacature is gemiddeld 2,85x direct gesolliciteerd (excl. sollicitatielinks in vacatureteksten)

 • Jan-Willem
  says:

  @ Nienke: In september lagen die verhoudingen nog heel anders! 5,3 miljoen zoekopdrachten, 3,9 miljoen bekeken vacatures. En in september werden er 12 miljoen pagina’s bekeken! Door de restyling van Monsterboard is men blijkbaar meer over de site gaan zwerven en komt men minder toe aan waar het echt om draait, namelijk vacatures bekijken…. Wel handig, die statistieken, geeft meteen een goed beeld van wat voor effect een restyling van je site kan hebben…..

 • Nienke Smit
  says:

  Wat mij vooral triggert zijn de verhoudingen: 7 miljoen zoekopdrachten, slechts 3,5 miljoen vacatures bekeken… En, 16 miljoen pagina´s bekeken, waarvan slechts 3,5 miljoen een vacature bevatten… voor een vacaturebank toch rare cijfers of ligt dat aan mij? Zit iedereen 75% van de tijd in de cv-bank o.i.d.? 

 • Jan-Willem
  says:

  Dat aantal CV’s triggerde me… In de laatste kwartaalmonitor van Monsterboard (op hun site nog terug te vinden) zeggen ze dat ze 979.911 CV’s (meetdatum 1/9/08) hebben en nu in januari 922.989! Een daling van 56.922 CV’s! En in januari hebben ze er 32.417 bijgekregen! Dat staat dan niet in verhouding met het aantal mensen dat hun CV er afgehaald heeft?!? En dat in deze markt?? Of is de transparantie van Monsterboard een schijntransparantie??

 • JKO
  says:

  Objectieve informatie is toch interessanter. Altijd jullie mening ventileren in ieder artikel, daar zit niemand in de recruitment op te wachten.

  -1