Het vinden van “Elvis”

Een week geleden was er een post te lezen over een presentatie op SlideShare over hoe we allemaal Elvis zijn geworden. Nu willen wij graag weten hoe wij die ene “Elvis” kunnen vinden op het Wereld Wijde Web, en dan wel zo efficiënt mogelijk! Want om bij elk online sociaal netwerk de naam van die “Elvis” in te vullen zorgt nu eenmaal voor nagelbijtende ergenissen.

Hier een lijst met handige site’s die het mogelijk maakt om “Elvis” te vinden:

Wanneer je een naam hebt van een persoon die je graag wilt opzoeken kan je het volgende gebruiken:

  • Google is een prima zoekmiddel. Gewoon op de naam zoeken. Wanneer je te veel zoekresultaten hebt, kan je de naam tussen twee quote’s zetten.
  • “Wie 0 Wie” is een zogenaamde Nederlandse-personen-zoeker. Wie o wie zoekt naar personen op Google, Live Search, Yahoo, de telefoongids, Hyves, Myspace, Facebook, Xing, Schoolbank, Linkedin en youtube. Een nadeel van deze site is dat je maar een beperkt aantal keren mag zoeken. (Dacht een max van 15 keer) Daarna mag je betalen.

Wanneer je iemand zoekt die uit Nederland komt, en niet gevonden wordt bij deze twee bronnen, bestaat er een kans dat deze persoon niet bestaat; op het internet.

Ook kan je gebruik maken van ‘myusername’ hier kan je van ‘my’ de Elvis invullen die je zoekt. Je krijgt hier namelijk een lijst , met de naam waarop je zoekt,  van accounts bij verschillende netwerken. Om vervolgends naar het profiel toe te kunnen gaan wanneer die naam bij het netwerk bestaat.
Je doet er dan wel verstandig aan om combinaties te proberen van de naam. Deze zoek methode levert ook minder kans op een hit dan bij de eerste twee site’s (Google + Wie o Wie). Omdat je de gebruikersnaam van de persoon moet ‘raden’.

Hoe vinden jullie eigenlijk die ene “Elvis” bij de sociale netwerken; en dus: heb je toevoegingen voor het vinden van “Elvis”

Geef een reactie