WCC gaat arbeidsvoorziening Frankrijk laten matchen

Logotype WCC Het zat er al een hele tijd aan te komen; maar afgelopen donderdag was het dan eindelijk officieel; WCC laat Pôle Emploi matchen.

En wie is Pôle Emploi dan wel? Nou, dat is de arbeidsvoorziening van Frankrijk; een recente samenvoeging van ANPE and Assedic. En sinds kort is de website van Pôle Emploi dus versterkt met ELISE, de match-engine van WCC.

En daarmee rijgt WCC de volgende kraal aan de ketting van arbeidsvoorzieningen die gebruik maken van ELISE. Want Nederland, België, Luxemburg, UK, Duitsland, Zweden en Sardinië gingen Frankrijk al voor. Het lijkt er zo langzamerhand op dat geen arbeidsvoorziening om WCC heen kan.

Op zich is het verrassend dat de nationale arbeidsvoorzieningen gebruik maken van een technologie waar veel andere bedrijven in de arbeidsmarkt (HRMS/ATS leveranciers, recruitment bureau’s en vacaturesites) vooral op search vertrouwen.

Hebben overheden simpelweg diepere zakken of zien andere bedrijven (nog) geen voordelen in matching? Geen idee, maar het is opvallend om te zien.

Geef een reactie