CPB vervalt in herhaling

Nou, met veel verwachting werd door de vereniging van doodgravers uitgekeken naar de nieuwe voorspellingen van het CPB. Want die waren een maand geleden natuurlijk dramatisch naar beneden bijgesteld; in vergelijking met de eerdere voorspelling van 6 maanden daarvoor.

Maar er is niets nieuws te melden. CPB vervalt namelijk in herhaling. In 2009 stijgt de werkloosheid naar 5,5% en in 2010 naar 8,75%. Oftewel hetzelfde doemscenario dat met het verstrijken van de tijd steeds minder waarschijnlijk lijkt te worden.

Misschien is het CPB gewoon niet ingericht om binnen een maand met een bijgestelde voorspelling te komen. En hebben ze gewoon 6 maanden nodig om een nieuw beeld te kunnen geven.

Want ik kan me niet voorstellen dat in een maand er niets is veranderd in het licht van de voorafgaande ommezwaai van het CPB. CPB heeft gewoon het oude persbericht afgestoft en opnieuw de wereld in geslingerd.

Gewoon negeren is mijn advies.

Geef een reactie

1 Comment