De grote vier: aantallen vacatures

piggy_bank Ook deze week natuurlijk weer een aflevering in de serie over het aantal vacatures op de grootste vier vacaturebanken van Nederland.

En wonder boven wonder; Totaljobs zegt dat het aantal vacatures op haar website is gegroeid ten opzichte van afgelopen week. Maar kan dat eigenlijk wel?

En voor vandaag is dit het beeld:

Aantallen vacatures grote vier 

Hierbij is de kolom Aantal het aantal vacatures dat de vacaturesite zelf opgeeft. De kolom JobFeed is het aantal vacatures dat volgens JobFeed op de vacaturesite zou kunnen staan. Dit aantal is gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens JobFeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst.

Totaljobs stijgt (?); de andere drie sites dalen. Tja, de vraag is natuurlijk; zit Totaljobs de boel te bedonderen. Want dit is de enige site die in alle peilingen daalt; met uitzondering van wat ze op de eigen site vermelden. Bizar…

Hoe vreemd dit is wordt ook duidelijk uit de volgende grafiek. De rode lijn is het aantal vacatures op basis van de JobFeed prognose; de blauwe lijn is het aantal vacatures volgens Totaljobs:

Vacature aantallen Totaljobs (JobFeed versus Totaljobs)Ter illustratie heb ik hieronder ook nog even het aantal nieuwe vacatures per week (volgens JobFeed) op de grote drie vacaturesites:

Nieuwe vacatures per week

Het lijkt er toch ernstig op dat Monsterboard snode plannen aan het uitvoeren is. En dat de actie van Monster in de UK misschien ook wel in Nederland wordt uitgevoerd… Wie zal het zeggen?

Geef een reactie