Dit had ik nooit verzonnen: Werkbeoordeling.nl

graveJe verzint het niet! Is de wereld van Nederlandse vergelijkingssites voor werkgevers overzichtelijk ingekrompen tot 1 intensive care patient; komt er zomaar een nieuwe intreder bij. Met als naam: Werkbeoordeling.nl. Echt waar!

Moed kan je degene die dit start niet ontzeggen. Naïviteit evenmin. En je vraagt je toch of er eerst een vergelijkend warenonderzoek is gedaan. Dat had de moeite van het bouwen kunnen besparen.

Maar goed, hoe zit deze site eruit? Nou, voor een dubbeltje op de eerste rang:

Homepage Werkbeoordeling.nl

De site zelf is een goedkoop me-too product zonder enige onderscheidende functionaliteit en daarmee volstrekt oninteressant. Wel interessant is de teksten die op de site staan.

Wat te denken van deze:
Wij doen ons uiterste best, om onoprechte bezoekers-beoordelingen te weren en te verwijderen ten gunste van een oprechte indicatie voor werksfeer bij werkgevers.

Aangezien ik volstrekt anoniem een beoordeling kan maken ben ik uitermate benieuwd hoe Werkbeoordeling deze claim waar denkt te kunnen maken.

Of wat hiervan te denken:
Werkbeoordeling.nl handelt volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens en gaat daarin nog een stap verder. […]Wel verzameld Werkbeoordeling.nl IP adressen van bezoekers, die een beoordeling plaatsen, met als doel deze gegevens eventueel beschikbaar te kunnen stellen aan autoriteiten, bij sterke vermoedens of constatering van zwaar onrechtmatig gebruik of strafbaar handelen

Wat zou zwaar onrechtmatig gebruik of strafbaar handelen betekenen als je uitsluitend een beoordeling van een bedrijf kan maken op basis van een aantal vaste opties:

Beoordeling Werkbeoordeling Heel merkwaardig…

Verder hebben de makers van Werkbeoordeling.nl nogal grote ambities:

Wij zijn van mening, dat werknemer en werkgever hier voordeel uit zullen halen, omdat werkgevers hierdoor gemotiveerder zullen zijn, negatieve beoordelingen te voorkomen en positieve beoordelingen te stimuleren, door beter toezicht onder leidinggevenden.

Natuurlijk, waarom zou je voor minder gaan? Afijn. Na Jobber en Jobinsider is dit in ieder geval een vergelijkingssite die we binnenkort ten grave kunnen dragen. Houden we nog steeds die ene patient over, die vecht voor zijn leven…

Geef een reactie

8 Comments
 • Steven van Vessum
  says:

  Voor bezoekers is het belangrijk dat zij waardevolle informatie over bedrijven krijgen. Alleen maar getallen is voor mij bijvoorbeeld niets zeggend. Ik zou juist ook kwalitatieve gegevens over een bedrijf willen weten. Hoe mensen het bij bedrijven hebben ervaren etc.

  Wellicht voor v2.0 ?

 • Marc Drees
  says:

  @naamloze oprichter:
  Als je de ‘markt’ voor rating sites van werkgevers had bekeken, is de vraag die je me stelt overbodig. Je kan overigens de overige artikelen over rating sites op RecruitmentMatters vinden. Dan zie je dat Werkbeoordeling niet de enige is die een onvoldoende krijgt.

  Verder is de hoeveelheid bombastisch taalgebruik op de site natuurlijk droefmakend. Doe normaal! Zowel ten aanzien van privacy als ten aanzien van de ambitie. Dat zou het geheel al veel beter te verteren maken.

  En tja, een rating site heeft pas waarde als er heel veel ratings op staan. En dat vraagt om zeer hoge aantallen bezoekers. Zelfs een site als Companyrating komt nauwelijks van de grond. En die is visueel en qua interactie natuurlijk van een totaal andere categorie dan Werkbeoordeling. En ook nog eens eigendom van VNU die ongetwijfeld diepere zakken hebben om de broodnodige traffic te genereren.

  We zijn nu ruim 2 maanden verder en je hebt er 18 reviews bij. Dat is nog niet eens 1 review per 3 dagen! CompanyRating heeft over dezelfde periode zo’n 500 reviews gerealiseerd. En zelfs dat zijn veel te weinig reviews om van een zinvolle site te kunnen spreken.

  Entrepreneurship juich ik toe, maar doodgeboren initiatieven door slecht marktonderzoek en magere uitvoering niet. Die zijn per definitie op weg naar de deathpool. Waar ze thuishoren.

 • Een echte Werkbeoordeling site
  says:

  De website is terug van weg / verbannen geweest, omdat de Nederlandse werknemer vooral geen kritiek mag leveren op uitbuitende zakkenvullers.

  Deze website wordt zeker niet ten grave gedragen, want ik ben de oprichter en heb al heel wat (door losgemaakte gemoederen) moeten doorstaan, met Werkbeoordeling.nl
  Inmiddels al twee keer afgesloten geweest door valse beschuldigingen en heb daarom de site nu van Perl naar Java geconverteerd (door vastberadenheid). Hiermee wordt de continuïteit, compatibiliteit en misbruik van de Werkbeoordeling.nl broncode nog verder vergroot.

  Waarom ben je zo negatief hierover Marc?

  Met vriendelijke groet,

  Werkbeoordeling.nl