Jobrapido.nl groeit bijna 400%?

Jobrapido.nl is een vertical search engine met een astronomische groei. Althans, naar eigen zeggen:image

Nu is een groei van het aantal bezoekers van een dergelijke site te verwachten tijdens een economische neergang. Zowel Comscore als Nielsen laten zeer hoge groeicijfers zien voor de twee belangrijkste US vertical search engines voor vacatures:

  • Indeed: 79% – 88%
  • Simply Hired: 161% – 209%

Maar dat valt volstrekt in het niet bij de groeicijfers van Jobrapido; want die groeit met bijna 400% in 1 jaar! En dat klinkt te mooi om waar te zijn. Waarbij vooral de verdubbeling in traffic van december 2008 naar januari 2009 opvalt. En de nulgroei in de daarop volgende maand.

Misschien is het goed dat Jobrapido haar meetapparatuur weer eens calibreert. Want alles lijkt logisch te verlopen tot januari 2009. Daarna lijkt er een artefactje in de weg te zitten.

Geef een reactie

2 Comments
  • Ron Bastos
    says:

    Het vervelende aan deze groeipercentages is dat je op het begin altijd wel dit soort getallen behaald. Als je in de startmaand 1000 bezoekers hebt, en je hebt een website geprofessionaliseerd na 2 jaar waardoor je 10000 bezoekers hebt is dit een stijging van 1000%. Bij kengetallen op het internet moet je altijd een kanttekening zetten. Vacatures zoeken is een markt met grote concurrentie en veel andere bedrijven zijn ook in opkomst. Je kunt bijvoorbeeld ook vacatures zoeken in Nederland bij renego tegenwoordig. Uiteindelijk draait alles om de conversie.