Zubka lijkt dood. Morsdood

grave Toen ik gisteren de verschillende Nederlandse online referral sites met een bezoekje vereerde besloot ik ook nog even Zubka UK te bezoeken. En dat was een nogal schokkende ervaring.

Er stonden namelijk niet meer dan 10 vacatures op de Engelse site. En het totaal aan vacatures was niet meer dan 382. Oftewel 12 meer dan voor Nederland. En de Nederlandse vacatures waren al vrijwel uitsluitend afkomstig van Ambitious People…

Het heeft misschien langer geduurd dan ik had verwacht; maar het lijkt er op dat Zubka, zoals verwacht, door haar funding heen is gebrand. En zonder (relevante) inkomsten valt op enig moment het doek. Want laten we eerlijk zijn, welke online referral site schrijft op dit moment zwarte cijfers?

En VC’s die in voorgaande jaren nog bereid waren geld te steken in lachwekkende initiatieven hebben nu zelf de grootste problemen het hoofd boven water te houden. Niemand zal in deze tijd een noodlijdende online referral site te hulp schieten.

De site toont ook dood aan. Er zijn geen nieuwe media items sinds februari 2008 en het weblog is niet langer in de lucht. Nee, het lijkt er op dat het pand al is verlaten maar dat iemand vergeten is de site uit te doen.

Eerlijk gezegd ben ik opgelucht dat we bijna van die stompzinnige aangeklede puzzelstukjes af zijn:

Zubka puzzelstukjes

Brrr…

Geef een antwoord

1 Comment