Dag mam, we Hyven!

Enkele weken terug heb ik een account op Hyves aangemaakt voor mijn moeder. Ze is gek op programma’s als Memories en Familiediner en had in Hyves een kanaal gevonden waar ze nog meer levensverhalen kon lezen. En ze wil graag haar dochters’ vriendjes in de gaten houden, collega’s checken en uitvinden over wie manlief en ondergetekende het tijdens het laatste familiemaal nu weer hadden.

Helaas bleek dat je je status op ‘zichtbaar voor vrienden’ moest zetten, wilde je ook bij andere hyvers kunnen spieken. En zij wilde totaal onzichtbaar zijn. Moeders wilde helemaal geen vrienden (buiten haar twee dochters), ze wilde gewoon detective spelen.

Ontmoet dan mijn schoonmoeder (zo mag ik haar niet noemen van haar zoon, maar ‘de moeder van mijn vriend’ klinkt zo suf). Mijn schoonmoeder is HEEL actief op Hyves. Voor mijn afstuderen kreeg ik een krabbel met een wild dansende giraf en toen ik ging samenwonen met haar zoon waarschuwde ze me voor hem met eenzelfde soort krabbel. In telefoongesprekken refereert ze bovendien regelmatig aan mijn blogs.

Een wereld van verschil tussen de twee moeders, maar beiden gebruiken het netwerk op een redelijk beschaafde manier. The Huffington Post schetst onder de kop ‘How do you ignore your mom’s Facebook request?’ een wat minder gezellig beeld van je moeder als online buddy.

Een beeld wat mijn vriend er lange tijd van weerhield om met zijn moeder te hyven. Hij heeft weken gewacht met het accepteren van haar uitnodiging. Zonde, hij heeft een heleboel dansende giraffes gemist…

Geef een reactie

2 Comments
 • Bas van de Haterd
  says:

  Hehe, bij de lancering van Personal Brand.nl heb ik in mijn moeders boek geschreven: misschien ga je nu een keer eindelijk op Hyves.

  Zei ze later (over de telefoon) naar me: vertelde je me niet dat de hoofdreden dat 65 plussers op Hyves gaan is om contact te houden met hun kleinkinderen?

  Eeeh ja

  Nou, dan weet je dus wat je moet doen voor ik op Hyves ga

  Ouch….