Facebook verboden voor Belgische werknemers

“BRUSSEL – Bijna vier op tien Belgische werkgevers verbiedt zijn werknemers tijdens werktijd om te surfen naar de populaire netwerksite Facebook. De bedrijven vrezen virussen en tijdverlies.” (Bron: Nu.nl)

Nu vraag ik mij af hoe dit zit in Nederland. Dus graag een reactie op de volgende vraag:

Worden er bij jouw bedrijf websites geblokkeerd naast erotiek, gokken, games of illegale muziekbestanden? En zo ja, welke sites? [Update]

Geef een reactie

7 Comments
 • Jos
  says:

  ik draaide het bij mijn werkgevers in het verleden altijd om….zoals, sorry, ik kan ’s avonds echt niet inlogen op de webmail en intranet. De “werk” website is thuis geblokkeerd….anders ben ik teveel bezig met werken.

  Dat werd dan een hilarische discussie met mijn leidinggevende 🙂

 • Chris Stapper
  says:

  Nope, wordt niks geblokkeerd, kanalen worden juist ingezet om een publiek te kunnen bereiken, te communiceren met de doelgroep. En de doelgroep te vinden.

  Zowel bij IKKI als bij Expand, overigens!

  Wel vraag ik me af of al die leuke youtube videos als research zouden moeten mogen dienen.

 • Bas van de Haterd
  says:

  @Harry: bij Broadbean in Engeland wel, daar waren veel social networking sites zoals Facebook ook geblokkeerd en enkel toegankelijk geloof ik op bepaalde tijden. Twitter ook, net als youtube en zo.

  Op zich kan ik me bij bepaalde sites wel iets indenken, hoewel ik niet meer geloof in 9 tot 5, dus ook niet in werk en privé scheiding.

 • Harry van Loo
  says:

  @Jan-Willen: Akkoord
  “Worden er bij jouw bedrijf websites geblokkeerd naast erotiek, gokken, games of illegale muziekbestanden? En zo ja, welke sites?”