IKKI kan wel eens een blijvertje worden…

image Er is een fraai Nederlands gezegde: Wie schrijft die blijft. Voor eenieder die personal branding serieus neemt is dit natuurlijk een open deur. Maar ook binnen de corporate wereld gaat dit gezegde op, zij het met een kleine draai: Je blijft als men over je schrijft.

En dat betekent dat IKKI, de Web 2.0 pure play van USG People, wel eens een blijvertje kan zijn. Want ze staan breed uitgemeten in het jaarverslag over 2008 van USG People.

Onder de nogal onhandige titel Netwerven (is dat niet dat Nederlandse bedrijf dat net CVinder heeft gelanceerd…) worden in het USG jaarverslag een paar innovaties genoemd. Waaronder IKKI.

Waarbij IKKI directeur Marco van Hurne zelfs een volledige pagina mag vullen, staand op de Dam met een grote witte pijl in zijn armen:

USG People jaarverslag Het leven van een directeur is zwaar, zoveel is zeker…

Maar veel belangrijker is het feit dat USG ervoor heeft gekozen om IKKI prominent te laten figureren in haar jaarverslag. En dat betekent dat het voortbestaan van IKKI over 2009 zo goed als zeker is.

Geen geringe prestatie als je daarbij in ogenschouw neemt dat IKKI ongetwijfeld dieprode cijfers schrijft, het feit dat USG People een uitzendorganisatie is en het gegeven dat de economie niet echt lekker loopt..

De gemiddelde uitzender heeft slechts 1 reflex in mindere tijden; zoveel mogelijk kosten reduceren. En dat zou onverkort het einde betekenen van een initiatief als IKKI bij zo’n beetje elke uitzender. Behalve bij USG People dus.

Zoals elk sociaal netwerk moet IKKI ervoor zorgen zoveel mogelijk leden te werven en er vervolgens voor te zorgen dat die leden waarde ontlenen aan het netwerk. Content is de kritische massa, en die content zal grotendeels door de leden moeten worden gerealiseerd.

Het verdienmodel voor IKKI (vacatures van werkgevers) zal nog enige tijd op zich laten wachten; tenzij werkgevers kunnen worden overtuigd dat op IKKI het elders onvindbare ‘toptalent’ kan worden aangetroffen.

Hoe dan ook, IKKI heeft binnen USG People blijkbaar een voldoende stevige positie verworven om het ook tijdens economisch mindere tijden uit te zingen. Voor een start-up in deze tijd is dat toch een hele fijne gedachte!

Geef een antwoord

6 Comments