LinkedIn voor beginners

image LinkedIn is in Nederland ongekend populair, met meer dan 1 miljoen ‘leden’. Maar als we dat afzetten tegen de Nederlandse beroepsbevolking (meer dan 7 miljoen) is er dus nog zeker ruimte voor groei!

Voor al die newbies is er sinds kort een boek! Jawel, van papier… Geschreven door onze zuiderbuur Jan Vermeiren; met als titel: Hoe LinkedIn nu ECHT gebruiken.

Het is een kookboek voor de absolute beginner die er mijns inziens dan ook zo’n beetje alles van zijn/haar gading zal kunnen vinden. Ik heb me beperkt tot het hoofdstuk Geavanceerde Strategieen, en dan specifiek het onderdeel Strategieen om een nieuwe baan of stageplaats te vinden.

Vergeet het woordje Geavanceerd; in dit onderdeel doet Vermeiren beginnende gebruikers uit de doeken hoe zij LinkedIn kunnen gebruiken om een baan te vinden.

Vermeiren heeft hiervoor 12 suggesties:

 1. Definieer de baan de je zoekt
 2. Nog meer banen vinden
 3. Zoek de mensen die je zouden kunnen helpen op LinkedIn
 4. Gebruik de LinkeIn Jobs tools
 5. Word lid van Groups
 6. Beantwoord vragen in Answers
 7. Verhoog je aantal Recommendations
 8. Gebruik de ‘Status Update’ functie
 9. Gebruik de JobInser tool van LinkedIn  Browser Toolbar
 10. Hoiud je Network Updates in de gaten
 11. Connecteer met andere banenzoekers
 12. Creeer alerts

Voor iemand die zich voor het eerst via LinkedIn op de arbeidsmarkt stort geeft het boek een aantal waardevolle aanknopingspunten. Voor eenieder die zich al enige tijd in de kneepjes van LinkedIn heeft verdiept zal het boek vooral uit open deuren bestaan.

Geef een reactie

5 Comments