Vacaturesite top 10: Bodem bereikt?

Vacaturemonitor Een minimale daling deze keer; van 106.000 naar 105.000 nieuwe vacatures over de afgelopen drie weken. Dat klinkt alsof we op een plateau zijn beland voor het aantal vacatures. De afgelopen maanden heeft het aantal nieuwe vacatures per 3 weken zich tussen de 100.000 en 106.000 bewogen.

Er zijn geen signalen dat het aantal vacatures in de nabije toekomst sterk zal dalen; als gevolg van een zich verdiepende economische crisis, zoals het CPB ons wil doen geloven. Het lijkt er eerder op dat we een bodem hebben bereikt.

De wekelijkse top 10
En dit zijn de top 10 van sites met de meeste nieuwe vacatures over de afgelopen drie weken:

Top 10 Vacaturesites: weel 10 - 12 

Deze week is het een behoorlijk gemixed beeld van verlies en winst:

  • Nationale Vacaturebank: –0,4%
  • Monsterboard: +0,2%
  • Werk.nl: +0,1%
  • JobTrack: +0,3%
  • Totaljobs: –0,1%
  • Vacaturekrant: –0,3%
  • Dovajobs: 0,0%
  • Randstad: 0,0%
  • WerkenbijdeOverheid: +0,3%

Bij de grote sites is Nationale Vacaturebank voor het eerst onder de 10% gekomen, Totaljobs is voor het eerst onder de 4% gedoken. Daarentegen laten Monsterboard, Werk.nl en JobTrack alledrie een klein plusje zien.

Ook bij de kleine sites is het beeld verschillend. Vacaturekrant verliest; Dovajobs en Randstad staan stil en WerkenbijdeOverheid maakt een fraai sprongetje.

Content is uit de top 10 gevallen als gevolg van de terugkeer van Careerbuilder, die maar meteen de negende plaats in beslag neemt.

De grote vier 
En dan nog het beeld van de grote vacaturesites over het afgelopen jaar:

Top 4 vacaturesites, afgelopen jaarGeen fraai beeld voor Nationale Vacaturebank en Totaljobs die deze week  allebei een laagterecord laten aantekenen. Gelukkig wordt de malaise verzacht door de plusjes van zowel Monsterboard als Werk.nl.

Je vraagt je bijna af wanneer Monsterboard de eerste plaats van Nationale Vacaturebank over gaat nemen. Als de trends zich ook in de volgende weken voort blijven zetten geef ik het hooguit twee maanden…

Cijfers en ranglijst zijn gebaseerd op JobFeed. JobFeed is een initiatief van Textkernel.

Geef een reactie