De grote vier: aantallen vacatures

piggy_bank Ook deze week natuurlijk weer een aflevering in de serie over het aantal vacatures op de grootste vier vacaturebanken van Nederland.

Het is een week waarbij er vrijwel uitsluitend dalingen zijn te noteren; met uitzondering van Werk.nl. En nadat verleden week Totaljobs leek op te veren is het deze week duidelijk dat hier sprake was van een abberatie.

En voor vandaag is dit het beeld:

image 

Hierbij is de kolom Aantal het aantal vacatures dat de vacaturesite zelf opgeeft. De kolom JobFeed is het aantal vacatures dat volgens JobFeed op de vacaturesite zou kunnen staan. Dit aantal is gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens JobFeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst.

Nationale Vacaturebank blijft onveranderd; hoewel de JobFeed aantallen met bijna 2.000 dalen. Monsterboard daalt zowel op de eigen site als volgens JobFeed. En Werk.nl maakt een kleine stijging door; iets minder dan 1.000 vacatures meer dan verleden week.

Nadat verleden week Totaljobs om onverklaarbare redenen steeg is deze site nu weer terug op aarde; met een daling van bijna 4.000 vacatures in 1 week… Het zou me niets verbazen hier sprake is van een foutje van Totaljobs zelf; maar nu zit ze weer keurig op dezelfde lijn als de JobFeed voorspelling (de rode lijn):

Vacature-aantallen per week Totaljobs. Site versus JobFeedTer illustratie heb ik hieronder ook nog even het aantal nieuwe vacatures per week (volgens JobFeed) op de grote drie vacaturesites:

Vacature aantallen per week volgens JobFeed voor de grote vier vacaturesitesAlles daalt dus deze week, en dat is nooit leuk om te zien.

Geef een antwoord