Cool vendors volgens Gartner

Logotype Gartner Enkele dagen geleden gaf Cheezhead aan dat Jobvite het tot cool vendor had geschopt in de ogen van Gartner. En dat was voor mij interessant genoeg om het artikel van Gartner (Cool Vendors in Human Capital Software, 2008) eens te lezen.

Naast een overzicht van cool vendors, die ik nog met een bezoekje zal vereren, zijn vooral een aantal aanbevelingen die Gartner doet interessant. Hoewel dit misschien niet helemaal het goede woord is.

De eerste aanbeveling stelt: Include social software integration as part of your recruitment application portfolio.

Heerlijk zo’n zin. Het kan van alles betekenen. Ik ben altijd trots op consultants als ik zoiets lees. Het klinkt goed, maar wat moet ik in godsnaam doen? En Gartner geeft hier geen nadere uitleg…

Nu is social software niet slechts sociale netwerken; maar feitelijk alle software die onder de vleugels van Web 2.0 is verschenen. En dat betekent dus ook blogs, rating & review sites, foto en video sharing sites, etc.

Afijn. Gelukkig is de tweede aanbeveling een stuk concreter: View your rejected candidates as assets that can be leveraged to gain access to a broader candidate pool.

Daar kan ik wel wat mee. Overigens komt Gartner vooral tot deze aanbeveling op basis van de beschrijving van cool vendor QuietAgent.

Gartner beschrijft vijf cool vendors die ik in komende afleveringen zal behandelen:

  • Futures (talent management software)
  • Jobvite (e-recruitment software)
  • Orca Eyes (workforce planning en analytics)
  • QuietAgent (recruiting exchange)
  • TalentSoft (Talent management SaaS)

QuietAgent (en AllianceQ) heb ik al eerder met een bezoekje vereerd, dus die komen als eerste aan de beurt.

Geef een reactie