SmartRecruiters, een half jaartje later

image MrTed lanceerde eind oktober 2008 SmartRecruiters. Een gratis ATS die als SaaS (Software as a Service) wordt aangeboden. Waarbij MrTed (voorlopig) haar marketing inspanningen tot de VS beperkt.

Het woordje gratis heeft een fantastische klank, en al helemaal in recessie. En dat is ook precies wat MrTed zegt te ervaren. Want er zijn ondertussen 750 bedrijven die zich hebben ingeschreven. En dat aantal groeit met 100 per maand. Waarbij vooral het percentage actieve gebruikers groeit, tenslotte waren de eerste aanmeldingen vooral nieuwsgierigen (waaronder ikzelf…).

SmartRecruiters richt zich op SME’s (small & medium-sized enterprises) en natuurlijk op werving en selectiebureaus. Die laatste groep is notoir gierig en die zijn in de huidige economie helemaal op zoek naar een maximale kostenreductie.

SmartRecruiters is dus een absolute spoiler voor ATS leveranciers als MrTed in staat is om een functionaliteit te bieden die vergelijkbaar is met die van andere leveranciers. Als dat niet het geval is wordt gratis toch een stuk minder aantrekkelijk.

Toen ik SmartRecruiters in oktober vorig jaar bezocht was er nog niet veel te beleven; en er rammelde het nodige aan de applicatie. Maar dat is ondertussen wel veranderd. Waarbij zeker de forum functie aanzienlijk is verbeterd en nu gelukkig is geintegreerd met de rest van SmartRecruiters:

SmartRecruiters: Forum En die forum functie is volgens MrTed ook buitengewoon waardevol; met name voor de volgorde waarin nieuwe functionaliteiten worden toegevoegd. Wat met een hoge frequentie schijnt te gebeuren; eens in de 2 weken wordt de applicatie ‘ververst’ waarbij dus elke keer nieuwe functionaliteit wordt toegevoegd. De meest recente uitbreiding is een koppeling met Skype.

SmartRecruiters biedt bepaalde functionaliteit in samenwerking met partners; en die diensten kosten natuurlijk geld. Zo is er een samenwerking met eQuest (multiposting provider, zoals Broadbean, Knollenstein, InGoedeBanen). Waarbij SmartRecruiters overigens geen exclusiviteit aan een partner wenst te geven; tenslotte zou dat niet in het voordeel van de gebruikers zijn.

SmartRecruiters heeft nog altijd het beta stickertje bij de naam staan en er dient ook zeker nog het nodige te gebeuren. Maar ten opzichte van mijn eerste bezoek is er al een heleboel verbeterd. Alleen jammer dat MrTed zich nog altijd tot de VS beperkt met deze service. Er zijn tenslotte een heleboel gierige werving & selectiebureaus in Nederland…

Geef een reactie

5 Comments