Zogenaamd ‘om de hype te doorbreken’

Is it me of wil iedereen maar al te graag zijn/haar gal spuien over het fenomeen Twitter? Onder het mom van ‘de hype van alle kanten te bekijken’ heeft elke journalist van de oude-stempel wel iets negatiefs te zeggen over mijn geliefde microblog.

Zo ook weer dit filmpje.

Ik roep de gematigde journalist op Twitterambassadeur te worden. Die kredietcrisis heeft nu wel genoeg zendtijd gehad.

Geef een antwoord

9 Comments
 • Floor Drees
  says:

  Klopt. Daarom is het niet alleen een rss-feed voor mij. Maar dat het wel degelijk interessante links oplevert is een fijne bijkomstigheid.

 • Chris Stapper
  says:

  @Floor
  Michel volg ik al sinds ik hem tegenkwam in jouw vriendjeslijst, handig! Ik zie inderdaad allemaal nuttige dingen voorbij komen. Evenals een motivatie om naar lowlands te gaan (would be a first for me).
  Hogere wiskunde is leuk. En je hebt gelijk!
  De vraag blijft wel hoeveel tijd je wilt steken in nieuws lezen en wat voor kanaal je binnen die tijd de meest interessante nieuwsfeiten en ideeën oplevert.

 • Floor Drees
  says:

  Volg Michel dan eerst! 😉
  Voor mij is het zeker een toevoeging aan mijn Google readertje. Meer mensen lezen (dit is hogere wiskunde) meer dingen, dingen die ik niet opmerk in de alledaagse drukte.

 • Chris Stapper
  says:

  @Floor
  Ik denk dat ik nog zoek naar de toegevoegde waarde (voor mij dus). Ik vind het platform op zich leuk, maar ik zie nog niet zo hoe het meerwaarde heeft tov mn RSS bijvoorbeeld. Behalve dan dat ik het leuk vind om te zien wat sommige vrienden doen etc. Het heeft wel iets gezelligs, natuurlijk is het leuk. Maar qua informatie etc zie ik het nog niet zo.

  Ik denk dat ik daarom eerst maar eens een aantal mensen moet gaan volgen die informatieve tweets laten (itt konijntweets). En eens gaan spelen met al die applicaties, want het zijn er veeeel. En daarna volgt een meer onderbouwde mening, uiteraard in een artikel en open voor ideeën!

 • Michel Rijnders
  says:

  Dat lijkt niet, dat is zo en dat is niet alleen op Twitter gebied helaas. Het interessante is dat de journalisten die Twitter de grond inschrijven dat tot  nu toe stuk voor stuk met slechte journalistiek doen. 

 • Michel Rijnders
  says:

  Floor, de critici zijn mensen die geen meerwaarde zien in Twitter, de fans / gebruikers zien die meerwaarde wel. Het is geen discussie over wie er gelijk heeft en het mooie is bij Twitter dat je geen ambassadeurs nodig hebt. Kortom: niet druk over maken, unfollow en block de mensen die het niet (willen) begrijpen, want die leveren in ieder geval geen meerwaarde 🙂

 • Chris Stapper
  says:

  Anti main stream berichten leveren aandacht op totdat het mainstream is om ergens tegen te zijn. Misschien is dat een indicatie dat een mediahype over een onderwerp volwassenheid bereikt.

  Ondertussen ga ik kijken of ik iets zinnigs kan gaan doen met twitter!