Vaste telefoonnummers, wie heeft ze nog?

Eten G500 Heb je als uitzenbureau of werving & selectiebureau nog veel vaste telefoonnummers in je bestand? Dan is er een grote, en toenemende, kans dat er niet opgenomen wordt. De reden hiervoor is simpel. Vaste telefonie abonnementen worden opgezegd en alleen de mobiele telefoon blijft over.

Zelf hebben wij een klein jaar geleden onze vaste telefoon de deur uit gegooid. We hadden al jaren elk onze eigen mobiele telefoon en die vaste telefoon had nog amper waarde. Behalve voor call centers, en die kunnen we missen als kiespijn.

En naar nu blijkt bevinden we ons in goed gezelschap. Want jaarlijks schijnt in Nederland het aantal huishoudens zonder vaste telefoon met 20% te groeien. Maar daarmee zijn we binnen Europa een zeer trage adopter.

Want in Nederland is het percentage huishoudens met alleen mobiele telefoons slechts 9%. Vergelijk dat eens met Tsjechen; met 64% huishoudens met uitsluitend mobiele telefoons! Of Finland, de thuishaven van Nokia, met 61%. En Belgie is weliswaar geen koploper, maar scoort toch nog 32%. Aanzienlijk hoger dan Nederland. Wij laten slechts Luxemburg (5%), Zweden en Malta (beiden 3%) achter ons.

Maar de trend is duidelijk en onomkeerbaar; we knippen massaal de vaste telefoonverbindingen door. Met als gevolg een snelle veroudering van de bestanden met vaste telefoonnummers. Tijd voor een grondige opschoning. Allemaal aan de lenteschoonmaak!

Geef een antwoord