OVERAL mobiel internetten

Nieuwbakken collega Chris Stapper vertelde me over zijn vroegere woonsituatie. Die was ongeveer als volgt: Chris en zijn huisgenoot hadden, door meters en meters kabel van de huisgenoot, overal in het huis ‘bereik’. Zo kon er op de wc gebeld worden en kon je in bad of in de douche (excuses, ik werkte ook gewoon toen Chris aan het verhalen was, ik weet de feiten niet meer uit mijn hoofd) internetten.

Het geheel deed me denken aan een stuk van Jaap Stronks, dat ik eerder had gelezen. Hij was nogal kritisch over een te blij persbericht van Vodafone. De gsm wordt hét middel om sociaal te netwerken, zegt Vodafone. Uit eigen onderzoek blijkt dat echter niet helemaal te kloppen.

Eén derde van de mannen tot 25 jaar gebruikt de gsm voor het bezoeken van sociale netwerken. Andere groepen doen dat minder vaak. En minder dan de helft van de respondenten zegt in de toekomst de telefoon hiervoor vaker te gebruiken – het merendeel denkt dus niet vaker of minder vaak. Hm. Om Jaap eens te quoten: tijd om de PDF-versie van het onderzoek erbij te pakken.

– 1,5 procent gebruikt voor sociale netwerken het vaakst de telefoon

– 74,6 procent heeft het afgelopen jaar de telefoon niet gebruikt om actief te zijn op sociale netwerken

– 47,9 procent denkt niet dat men in de toekomst de telefoon vaker gaat gebruiken voor netwerksites (33,5 procent wel)

Een minieme groei, maar nog niets om hysterisch over te doen.

Geef een antwoord

3 Comments
 • Floor Drees
  says:

  @Chris
  Kijk aan, meteen een invulling gevonden voor je lege Twitter account ;).

  En je noemt ook meteen de reden waarom sommige vrienden, na het vertellen van een verhaal, er het volgende aan toevoegen: niet over bloggen, hoor!

 • Chris Stapper
  says:

  Conclusie: let op wat je zegt in het IKKI hoofdkwartier, het kan zomaar in een artikel gebruikt worden!

  Ik internet nog niet op mijn telefoon. Duur. Plus, ik hoef niet per se, altijd, overal, te kunnen internetten. De reden dat ik geen internet op mijn telefoon heb is dus niet dat ik er anders niet vanaf blijf, maar dat ik eigenlijk geen behoefte heb aan altijd-kunnen-internetten.
  Bellen en smsen is wel fijn. Twitter is eigenlijk een soort massa SMS. Misschien zou dat wel handig zijn.