De grote vier: aantallen vacatures

piggy_bankOok deze week natuurlijk weer een aflevering in de serie over het aantal vacatures op de grootste vier vacaturebanken van Nederland.

Deze week laten de grote vacaturesites weer vrijwel uitsluitend dalingen zien; waarbij Totaljobs wel het zwaarst wordt geraakt. Als Reed Business niet uitkijkt duikt Totaljobs binnen enkele weken onder de 10.000 vacatures!

En voor vandaag is dit het beeld:

image

Hierbij is de kolom Aantal het aantal vacatures dat de vacaturesite zelf opgeeft. De kolom JobFeed is het aantal vacatures dat volgens JobFeed op de vacaturesite zou kunnen staan. Dit aantal is gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens JobFeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst.

Werk.nl blijft vrijwel onveranderd op 63.000 vacatures staan.

Nationale Vacaturebank daalt heel licht (200 vacatures) terwijl JobFeed een daling van 2.000 vacatures laat zien. Maar het aantal volgens JobFeed ligt nog altijd aanzienlijk hoger dan wat Nationale Vacaturebank op haar site meldt.

Bij Monsterboard het omgekeerde beeld. Op de site wordt een hoger aantal gemeld in vergelijking met JobFeed. Maar beide bronnen laten een matige daling zien; zo’n 600 vacatures volgens Monsterboard; bijna 1.200 volgens JobFeed.

En dan Totaljobs. Volgens de eigen site een daling van bijna 1.200 vacatures; volgens JobFeed bijna 1.000. Waarmee deze site wel heel erg snel op de magische grens van 10.000 vacatures lijkt af te stevenen. Zorgwekkend!

Het beeld van het aantal nieuwe vacatures per week (volgens JobFeed) op de grote drie vacaturesites ziet er zo uit:

Nieuwe vacatures per week, JobFeedTotaljobs zit op dit moment dus nog slechts op iets meer dan 25% van het volume aan nieuwe vacatures in vergelijking met slechts drie maanden geleden! En het eind lijkt nog niet in zicht.

Hoewel ook Nationale Vacaturebank en Monsterboard natuurlijk ook gigantisch hebben verloren is dit niet bij benadering zoveel als Totaljobs. Kiest vacatureplaatsend Nederland in slechte tijden voor minder vacaturesites? Natuurlijk! En zou Totaljobs hierdoor onevenredig hard worden geraakt? Zeer waarschijnlijk!

Tijdens een economisch dal loont het dus om de nummer 1 of 2 te zijn. Want wat daar onder zit krijgt ongetwijfeld hardere klappen dan de toppertjes. Wat Totaljobs nu aan den lijve lijkt te ondervinden.

Geef een reactie