Vacaturesites in maart: een dieptepunt

stopwatchMet de maand maart achter de rug is het natuurlijk tijd om even te zien hoe de vacaturesites het de afgelopen maand hebben gedaan. En dan heb ik het over zaken zoals beschikbaarheid en performance.

En deze maand is het niet veel soeps. De voortekenen waren natuurlijk al niet goed. En die trend heeft zich helaas in de rest van de maand doorgezet. Met een absoluut dieptepunt als gevolg.

Zo zien de cijfers er voor maart 2009 uit:

Vacaturersites in maart, de cijfers 

Twee sites met een optimale score; en verder is het vooral huilen met de pet op. Wat een slechte scores deze maand! Vanaf Jobnews is het resultaat ronduit bedroevend te noemen. Waarbij Megajobs en wederom WerkenbijdeOverheid er in negatieve zin bovenuit springen.

Hoewel we deze maand ook een aantal ongewone bad performers er tussen hebben zitten; waaronder NuWerk.nl. Laten we maar aannemen dat ze een onderhoudsmaandje hebben gehad…

Hoewel WerkenbijdeOverheid zich aanzienlijk verbeterd ten opzichte van vorige maand (24 uur down) is het natuurlijk nog altijd huilen met de pet op. En het lijkt er ernstig op dat de beschikbaarheidsproblemen van deze site te maken hebben met capaciteit:

Responsetijden WerkenbijdeOverheid, maart 2009

Een dergelijke dagelijkse cyclus in responsetijden duidt wel heel erg sterk op een infrastructuur- of architectuurprobleem. De vraag is dan; waarom duurt het zo lang voordat ze het oplossen?

Helaas lijkt Megajobs weer terug bij af; nadat vorige maand het er op leek dat zij op de goede weg waren. En ook Stepstone schijnt weer dezelfde problemen te hebben die hen ook begin van dit jaar parten speelde.

Al met al is het deze maand een droevig beeld en een absoluut dieptepunt sinds met de metingen is begonnen. En dan heb ik het over het aantal sites dat forse downtimes laat zien.

Nou maar hopen dat april een aanzienlijk beter resultaat laat zien!

Geef een reactie