Adecco krijgt nieuwe CEO

image Adecco krijgt een nieuwe CEO die tegelijkertijd een oude bekende is voor Nederland: Patrick de Maeseneire. De Maeseneire is een protege van Klaus Jacobs; één van de twee miljardairs met een ferme vinger in de Adecco pap.

Als mijn geheugen mij niet in de steek laat, werd De Maeseneire in 2000 binnen Adecco verantwoordelijk voor de Benelux; nadat hij eerst in Belgie de scepter had gezwaaid.

Ik weet nog dat de Belgische ‘succesformule’ door De Maseneire in Nederland werd gekopieerd. Want Adecco was in Belgie zeer snel gegroeid, dus waarom kon hetzelfde recept niet worden gebruikt om Adecco Nederland uit het slop te trekken.

Wat die strategie was? Vergeet IT, vergeet Internet, open vooral veel vestigingen. Jawel; dat was het recept… Misschien ten overvloede; in Nederland werd het geen succes.

De Maeseneire was geen blijvertje; al snel mocht hij het chocolade imperium van Klaus Jacobs gaan runnen. Daar heeft hij het blijkbaar een stuk beter gedaan; want nu krijgt hij het voor het zeggen bij heel Adecco.

Nou maar hopen dat hij de succesformules uit de chocoladebranche niet onverkort kopieert naar de uitzendmarkt… Hoewel, het kan er misschien een stuk smakelijker door worden.

Geef een reactie

2 Comments
  • martin aelbrecht
    says:

    Beste, Ik ben blij voor Patrick.
    Graag had ik iemand van bij Adecco met een hoge funktie en een grote portie empathie leren kennen die eventueel ons kan helpen in de onderhandeling tussen Adecco Groot Bijgaarden en mezelf want blijkbaar fungeert Groot Bijgaarden als een incasso bureau als er door Adecco “fouten” dienen rechtgezet die ze zelf destijds maakten en waarvan werknemers slachtoffer zijn én bovendien dan nog op de koop toe voor 1.188 euro reeds tweemaal aanmanen tot terugbetalen, terwijl ik reeds gans de tijd vraag om redelijkheid, afbetalingsplan, duidelijke uitleg enz…
    Vooraleer een intervieuw te geven aan een de regionale zender waar ik kennisen heb had ik graag jullie tussenkomst én appreciatie voor mijn echtgenote die zich hierdoor héél oncomfortabel voelt. Mvg, Martinaelbrecht64@gmail.com