Jaspar Roos: “het fun-gehalte”

Jaspar Roos volgt Popke Rein. Jaspar is ondernemende bankier, inspiratior en levenskunstenaar (naar eigen zeggen). Hij is als Business Development Manager verantwoordelijk voor het idea-to-business proces bij de corporate venturing groep van ABN AMRO (Dialogue Incubators).

“Mijn rol is namens de bank op zoek te gaan naar nieuwe ideeën en nieuwe markten.” De naam Dialogue Incubators is gefundeerd. “We kunnen het niet alleen, we hebben anderen nodig.” Je kunt daarom ook gewoon eens langskomen bij de ‘Incubator’s’ voor een gratis kop koffie en draadloos internet.

“Door de leemlagen van grote organisaties raken de talenten van mensen overspoelt. Ik kijk in gesprekken naar dingen die heel menselijk of logisch lijken. Zo moet de persoon geloven in zichzelf, met feedback kunnen omgaan, kunnen luisteren, hij/zij moet vertrouwen wekken, positief zijn en een bepaald fun-gehalte hebben. Dat terug willen naar de zandbak.”

Ondernemen is een groot stukje doen. “Ik heb een eigen bedrijf, waar ik ook mensen help. Wil je wakker worden? Ik ga ervoor zorgen dat je weer wakker wordt. Als je in aanraking staat met je ambitie, dan kun je ook het maximale uit je leven halen. Gewoon, omdat je doet wat je leuk vindt. Dat idee van: Fuck, ik ben aan het leven!
Laten we dingen stapje voor stapje doen. Je kunt zo verrast zijn van wat je kunt, als je het gewoon probeert. Word weer enthousiast van de dingen die je kunt. En als het niet lukt, leer je daar ook weer van. We hebben dan ook een website, briljantemislukkingen.nl.”

Wie Jaspar inspireert? Chris Bryant. Hij springt over auto’s. De jongen figureert in een commercial van Nike. Er ontketent een kleine discussie over welke auto Jaspar zelf zou kunnen springen. “Een Massarati?” Moraal? Chris heeft zijn eigen Nike-commercial. Need I say more?

Geef een reactie