Popke Rein: “Weet je wat ik deze week gedaan heb?”

Semi-live verslag van de ikki-borrel! Popke Rein Munniksma, Intrapeneur bij ABN AMRO Dialogues Incubator, begint. Hij kondigt alvast de duo-presentatie aan (Jasper Roos volgt zijn voorbeeld straks).

“Binnen Incubator kennen we 2 delen. Jasper is van het ideeën genereren en uitwerken. Worden die ideeën goed bevonden? Dan worden er aparte bedrijven van gemaakt en opgezet. Ik begeleid zo’n bedrijf en maak het tot een succes.” Hoopt hij.

De spreker is nu bezig met een joint-venture met Phillips. Er gaat een product komen dat mensen moet helpen met het maken van betere keuzes. Popke Rein blijft mysterieus, maar hij mag dan ook nog niet alles loslaten. Behalve dat het de financiële Senseo gaat worden. Hij is dan ook verantwoordelijk voor het succes. Maar ook voor verlies.

Even een intermezzo. Popke Rein tegen Jaspar: “Weet jij ongeveer wat ik deze week gedaan heb?”
Jaspar: “Maandag ben je ziek geweest…” Munniksma: “Kijk, dat is mooi.” Hij hoeft geen verantwoording af te leggen.

Maar is hij nou echt een ondernemer? Wel, hij hééft een onderneming. Hij wil er geld mee verdienen. Maar de onderneming is van de bank. Anderzijds: ondernemen betekent ‘beginnen te doen’. En dat heeft hij wel gedaan. Hij heeft gestudeerd, een traineeship gedaan, excelsheets ingevuld, the works.

Nee, Popke Rein wist dat hij een rasechte ondernemer was toen het volgende zich voordeed. Hij heeft zich bij ABN Amro bezig gehouden met Second Life. Na de hype wel te verstaan. Om zijn team te motiveren had hij een groot feest gehouden. Wat nogal veel geld kostte. Voor rekening van de bank uiteraard. Maar dat was het risico wat hij nam. Als een ware ondernemer.

Geef een reactie

8 Comments
 • Henk de Fris
  says:

  @Floor  Peter heeft een goed punt en ik wil je ook verzoeken (Net als andere Ikke-spammers) de Social Talk achterwegen te laten.

 • Peter Vorst
  says:

  Sorry Floor, maar ik heb hier ook al meerdere post aan gewijd. Ook ik moet hier wederom weer met de rest instemmen.

  Ik hoop dat je mede voor de nieuwswaarde en het behoud van deze site als interessante vakblog je nu eindelijk je koppigheid opzij kunt zetten en gewoon toe kunt geven dat dergelijke informatie inderdaad niet interessant is voor ons en ook niet in één lijn is met het idee achter deze site.

 • gekke henkie
  says:

  Ik heb hier ook al eerder opmerkingen over gemaakt. Ik vind de bijdrages van Floor op deze site meer en meer irrelevant mbt recruitmentonderwerpen.   

 • Milo
  says:

  Ik moet eerlijk zeggen dat ik het wel met thomas eens ben. Ik kom hier voor recruitment en niet om te lezen dat iemand zn moeder voor het eerst op hyves is geweest…

 • Thomas Waldman
  says:

  Mijn oma, die me een chocoladereep gaf voor elke keer dat ik haar auto waste, dat is geen recruitment? Bijzonder!

  Kom zeg,…

 • Thomas Waldman
  says:

  Noem me een zeurkous, noem me een vakidioot, maar ik zie de laatste tijd een hoop blogs op deze site die geen donder met recruitment te maken hebben.

  @Floor, je blogt toch voor legio andere sites waar dit veel beter tot zijn recht komt? Dit is onvervalste Ikki spam.