LinkUp laat echte cijfers zien. En die zijn niet prettig

Logo en logotype LinkUp

Ik heb al eerder over LinkUp geschreven; een spider en aggregator van vacatures van werkgever sites. Uitsluitend werkgever sites.

LinkUp heeft onder meer tot doel om marktinformatie te leveren. En dit type informatie is in tijden van crisis natuurlijk buitengewoon interessant. Zoals ook blijkt uit gisteren verschenen cijfers.

Want daaruit blijkt dat het aantal nieuwe vacatures (LinkUp spidert meer dan 16.000 werkgever sites) in maart met 18% is gedaald ten opzichte van februari; een daling van in totaal 183.000 vacatures. En deze daling komt bovenop een eerdere daling van 129.000 nieuwe vacatures in februari ten opzicht van januari.

Waar we in Nederland een toename van het aantal nieuwe vacatures over dezelfde periode zien is er in de VS dus sprake van een zich versnellende afname in het aantal nieuwe vacatures.

Spiders zoals LinkUp en JobFeed zijn bronnen van zeer actuele informatie. Waarmee ontwikkelingen op de (arbeids)markt vrijwel direct kunnen worden gevolgd. Dit in tegenstelling tot de op dit moment meest gangbare bron; het CBS.

Hoewel de cijfers van deze spiders niet dezelfde grondige scrubbing krijgen die ongetwijfeld binnen een instituut als CBS van toepassing zijn is hier sprake van ruwe data die een snel inzicht geeft in tijden van snelle economische verandering.

Een in mijn optiek zeer noodzakelijke en buitengewoon waardevolle aanvulling op de huidige en aanzienlijk tragere informatiebronnen.

Geef een antwoord