Carrierescout komt alweer met een dubieuze claim

Vandaag kreeg ik weer eens een e-mail van Carrierescout. Inderdaad, die vacaturesite zonder intermediairs. En de site die bij herhaling blijk geeft van dubieus gedrag.

En die mij vandaag er van probeert te overtuigen om mijn CV achter te laten. Met de volgende tekst:

Tekstfragment e-mail Carrierescout

Zie je het ook? Carrierescout claimt dat 40.000 echte werkgevers toegang hebben tot hun CV database. Weet je hoeveel werkgevers dat zijn? Dat zijn alle werkgevers in Nederland met 20 of meer werknemers.

Maar waar zijn die 40.000 vacatures dan? Want bij Carrierescout kan je alleen maar toegang tot de CV database krijgen als je een vacature plaatst. En er staan maar 144 vacatures op Carrierescout.

Nu weten we ondertussen dat Carrierescout het niet zo nauw met de waarheid neemt. En het lijkt er ernstig op dat we met deze e-mail een volgend verzinsel te pakken hebben. Tenzij Carrierescout alle werkgevers natuurlijk gratis een toegang tot de CV database hebben gestuurd… Maar in zo’n geval kan je nooit zeker weten dat er geen intermediair tussen zit…

Maar als ik op Carrierescout kijk zie ik dit:

imageOp de horizontale as staan de weeknummers; op de verticale as het aantal keer dat door een werkgever is ingelogd. Waarbij ik niet weet of de werkgever is ingelogd om een CV te bekijken of om een vacature te plaatsen/wijzigen.

Nou, met een maximum van 100 werkgevers die inloggen in een week is dat wel een ongekend lage conversie als er 40.000 werkgevers toegang hebben…

Nee, deze vacaturesite heeft een hele dikke duim. En dat is overigens wel zo’n beetje het enige…

Geef een antwoord

2 Comments