Ik word… woningmarktconsulent!

Tenminste, als ik de proef op de som met ikkan.nl Talentvertaler serieus moet nemen. Wat ik niet doe, omdat ik bewust een tweetal niet bestaande talenten had geselecteerd, die zeer waarschijnlijk nog uit de testperiode stammen:

Talentvertaler, test talentenWaarbij ik me wel afvraag hoe ik met deze twee fictieve talenten op Woningmarktconsulent uitkom… Of is die functie gewoon het afvoerputje van ikkan.nl?

Ik kan is een nogal doorzichtige rip van ik Ben, en je kan er dezelfde woordspelletjes mee spelen. Zoals blijkt uit onderstaand voorbeeld, ter introductie van de Talentenvertaler:

image

Een talent? Even denken… Nou, ik kan software testen. Laat ik dat maar eens invoeren:

image

Ja, hallo… Daar schiet ik niets mee op. Heb ik een talent, zeg ikkan.nl dat het niet in zijn/haar database zit. Wat overigens een leugen is! Want het zit er wel in, maar dan moet je het heel anders schrijven: ikkan schrijven software. Maar dat is toch geen goed Nederlands? Dat klopt, maar dat is de enige manier om de Talentenvertaler de juiste talenten laten vinden:

image Ja, ja, de terreur van de database gloort ons weer tegemoet… Wil je je talenten vinden dan zal je dus als een ontwikkelaar moeten denken. Da’s erg jammer, want de site ziet er heel leuk uit en ook de interactie is prettig.

Als ik dan een paar talenten heb gevonden en op de button Vertaal mijn talenten heb geklikt krijg ik dit te zien:

imageNou, dat klopt in ieder geval aardig; hoewel we hier de klassieke misvatting van de major en minor premisse zien. Iedere programmeur moet kunnen testen; maar lang niet iedere tester kan programmeren…

Afijn, ik klik op Tester ICT en ik kom op een pagina waar mij het volgende wordt verteld:

image

Nu begin ik die vreemde talenten wat beter te begrijpen! Want die lijst met talenten is afkomstig van UWV WERKbedrijf, het voormalige CWI. En die hebben natuurlijk niet een al te beste reputatie als het om gebruiksvriendelijke teksten gaat.

Overigens kan Werk.nl van de interactie op ikkan.nl nog een heleboel leren. Hopelijk wachten ze er niet te lang mee en stoppen ze ikkan.nl direct in Werk.nl. Als front-end wel te verstaan. Nu alleen nog goede teksten (en een betere zoekfunctie)…

Als extraatje voor de bouwers van ikkan.nl deze droefmakende foutmelding:

imageKrijg je een custom HTTP404 te zien (helaas zonder ontsnappingsmogelijkheden…) maar komt er ook nog eens een fabuleuze extra pop-up tevoorschijn. Met natuurlijk volstrekt onbegrijpelijke teksten.

Geef een reactie

1 Comment