De grote vier: aantallen vacatures

piggy_bankOok deze week natuurlijk weer een aflevering in de serie over het aantal vacatures op de grootste vier vacaturebanken van Nederland.

Met uitzondering van Nationale Vacaturebank gaan ook deze week alle grote vacaturesites achteruit met hun vacature aantallen. Totaljobs houdt het nog droog, maar ondertussen heeft deze site nog maar net 12.000 vacatures.

En voor vandaag is dit het beeld:

De grote vier vacaturesites: aantallen vacatures volgens eigen opgave en volgens JobFeed 

Hierbij is de kolom Aantal het aantal vacatures dat de vacaturesite zelf opgeeft. De kolom JobFeed is het aantal vacatures dat volgens JobFeed op de vacaturesite zou kunnen staan. Dit aantal is gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens JobFeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst.

Werk.nl zakt zo’n 300 vacatures en komt nu net onder de 63.000 vacatures uit.

Nationale Vacaturebank maakt de daling van vorige week goed en stijgt zelfs nog iets door. En daarmee is deze site de witte raaf in het gezelschap aan grote vacaturesites. Het verschil met de JobFeed aantallen wordt ook kleiner.

Monsterboard gaat er zo’n 500 vacatures op achteruit, terwijl Totaljobs er bijna 700 verliest en nog net boven de 12.000 vacatures uitkomt.

Het beeld van het aantal nieuwe vacatures per week (volgens JobFeed) op de grote drie vacaturesites ziet er zo uit:

Aantallen nieuwe vacatures per week, grote drie vacaturesites Tja, niet veel verandering ten opzichte van het beeld van de afgelopen weken; met dien verstande dat Nationale Vacaturebank in de afgelopen week wel een behoorlijke sprong in het aantal nieuwe vacatures maakt.

Verder lijkt de daling van Totaljobs zo langzamerhand af te vlakken; ze blijft net boven de 1.000 nieuwe vacatures per week hangen. Althans, zo lijkt het.

Geef een reactie

3 Comments