Michael Page: scherpe daling in resultaten in Q1 2009

De eerste kwartaalcijfers zijn binnen. En ze zijn niet goed… Zo heeft werving- en selectiebureau Michael Page zijn brutowinst over het eerste kwartaal van 2009 met 32% zien dalen. Dat is heel erg veel. Waarbij de grootste klappen in Azië en de UK vielen (een daling van 42% resp. 39% van de brutowinst).

Omdat de enige variabele kosten waar snel in kan worden gesneden in het personeel zit, heeft Michael Page 16% van haar medewerkers in het eerste kwartaal ontslagen; oftewel meer dan 800 mensen. Vreemd genoeg verwacht Michael Page dat verdere ontslagrondes niet nodig zijn.

Geef een antwoord

5 Comments
 • Bas van de Haterd
  says:

  Er zullen denk ik een paar grote jongens de komende paar jaar omvallen, in alle sectoren, dus ook (of misschien juist) in de recruitment. Michael Page? Zeker een kandidaat. YER? Ook wel. Randstand, misschien ook nog wel. Vernam vandaag uit niet verder te noemen bron dat het management daar nog 3 of 4 dagen maar mag werken, meer wordt niet uitbetaald en de vrije dagen moeten ze opnemen. Gaat ook daar niet echt goed.

 • jos
  says:

  @Ronald
  Mensen maken de club, of dit nu MP of YER betreft. Randstad heeft ook al meer dan 15 jaar onder vakgenoten het imago van arrogant etc. De positie welke ze innemen, zeker in de W&S branche, krijg en behoud je niet voor niets denk ik altijd maar.

  Het is een utopie om te denken dat bedrijven maar zelf alles kunnen regelen. Juist aan de mismatch op de arbeidsmarkt is datgene waar de W&S’s het bestaan aan ontlenen.

 • Ronald
  says:

  Michael Page staat bekend als een “ballenclub”. Fotootje maken tijdens het interview anders weten ze niet meer wie er langs geweest is. Voor mijn part vallen ze binnenkort om en met hun nog een groot aantal W&S bureaus. Het wordt tijd dat bedrijven zelf op zoek gaan naar kandidaten en hun nek eens een keer uit durven steken. Zal ze leren om eens af te stappen van hun belachelijke eisen die ze stellen aan sollicitanten.
  Kunnen eindelijk al die W&S figuren eens op zoek naar echt werk.
   

 • Marc Drees
  says:

  @Jolande:
  Overigens wel een cowboyclub die blijkbaar publiek genoteerd staat. Maar ja, werving- en selectiebureaus blijven natuurlijk wel behoorlijk opportunitische bedrijven.
  En je hoort natuurlijk wel te weten dat iedere 3rd party recruiter een euro met zijn bilspieren moet kunnen ombuigen. Zo niet, dan hoor je niet in 3rd party recruitment thuis. Dure auto, maar verder zo goedkoop mogelijk…

 • Jolande de Ruyter
  says:

  Ik heb tot 2 maal toe als interimmer voor Michael page opdrachten gedaan (In 1998 en in 2001). Maar toen had ik al het idee dat Michael Page geen stuiver had om zijn K*** te krabben: Na 3 maanden was er nog geen enkele wekelijkse declaratie uitbetaald: allerlei smoezen gehoord: ik had geen kopie van mijn paspoort opgestuurd (afgegeven bij Intake), en dan weer zou ik mijn contract niet getekend hebben (maar ik had em zelf al getekend van hun in huis). Vaak gehoord: deze week zit het in de betaling. Aanvragen voor voorschotenwerden steevast afgewezen. Uiteindelijk na 3 maanden gedreigd met civiele procedure en beslaglegging, en toen kreeg ik verwijten dat ik toch ook een voorschot had kunnen vragen…En diezelfde dag stond het op de rekening. Heb ze in 2001 een 2e kans gegeven. Maar ook daar reeds na 2 weken weer geen geld ontvangen; ik had mijn contract nog niet getekend. Logsich, want dat had ik toen nog steeds niet ontvangen.  Toen kwamen ze met het voorstel dat ik me in moest schrijven Interim Personel, ergens in Rotterdam. Zij gaven toe niet in staat te zijn tot verloning dus werd het uitbesteed. Maar ik moest daar wel onder werktijd naar toe. Voorstellen/kennismaken. Waarom? Ze hoeven toch niet meer voor me op zoek? En als ze willen kennismaken, komen ze maar naar mij toe. Maar dat werd niet geaccepteerd. Een hoop geouwehoer. Na 4 wken heb ik het opgegeven en ben in dienst gekomen van mijn werkgever. Natuurlijk met allerlei dreigementen van dien.  Maar mijn werkgever had nooit een contract getekend; want dat had ik immers gekregen. En ik heb nooit een contract gekregen. Michael Page is niet meer dan een cowboyclub. Fijn was overigens wel dat ze een typfout hadden gemaakt in mijn uurloon; ik kreeg gewoon bijna 35% meer :-).