Vacatures per regio: neergang…

VacaturemonitorNa een week van relatieve rust is het deze week behoorlijk bloederig. Met dalingen in alle regio’s.  Het lijkt er toch ernstig dat de vacaturemotortjes weer aan het sputteren zijn.

Waarbij vooral Oost-Nederland zwaar te lijden heeft; met een verlies van maar liefts 0,5% Deze regio is in de afgelopen drie weken bijna een vol procent gedaald!

In een grafiek voor de afgelopen drie weken ziet het er zo uit:

Vacatures per regio: week 12 - 14 Vacatures per regio: wee 11 - 13

Amper beweging dus in vergelijking met vorige week; met uitzondering van Oost-Nederland die na vorige week nog een keer daalt:

  • Zuid: –0,3%
  • West: -0,2%
  • Oost: –0,5%
  • Noord: -0,2%

Het langere termijn beeld ziet er als volgt uit:

Vacatures per regio: weel 22 - 14Hmmm… alle regio’s zitten nu weer op zomerniveau. En dat is dus niet goed. Hoopte ik verleden week nog dat we een bodem hadden bereikt dan is die hoop nu de bodem ingeslagen… Alles daalt en ook nog eens behoorlijk stevig. 

De situatie per regio ziet er bepaald droevig uit. Nou maar hopen dat het volgende week toch weer wat zonniger is. En dat geldt met name voor Oost-Nederland; daar kan wel wat rust gebruikt worden…

Achtegrond: Werkloosheid per regio
Als achtergrondinformatie ook nog even de grafiek waarin het percentage werkloosheid per regio en kwartaal is weergegeven:

2006-I - 2008-I

Voor het opstellen van deze grafiek is gebruik gemaakt van de cijfers van CBS, waarbij voor de omvang van de beroepsbevolking per regio de aantallen uit 2006 zijn gehanteerd.

Verantwoording
CBS indeling die Nederland in een viertal regio’s opdeelt:

  • Zuid-Nederland: Noord-Brabant en Limburg
  • West-Nederland: Utrecht, Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland
  • Oost-Nederland: Overijssel, Gelderland en Flevoland
  • Noord-Nederland: Groningen, Friesland en Drente

Cijfers en ranglijst van nieuwe vacatures zijn gebaseerd op JobFeed. Jobfeed is een initiatief van Textkernel.

Geef een reactie