Is WerkenbijdeOverheid te populair geworden?

WerkenbijdeOverheid heeft het blijkbaar niet zo op de maand april. Want sinds 3 april laat de site een werkelijk gruwelijk lage beschikbaarheid zien:

image

Ik heb al eerder gesuggereerd dat de site onvoldoende capaciteit heeft aangezien de responsetijden een heel duidelijk dag- en nachtritme laten zien.

Maar nu lijkt het toch ernstig op dat deze capaciteitsproblemen de site zeer regelmatig down gooien. Waarschijnlijk omdat er een grote toeloop van bezoekers is. Overheidsbanen zijn natuurlijk heel populair tijdens een recessie.

En dat kan WerkenbijdeOverheid mogelijk niet aan. Want de site heeft in de nog prille maand april al bijna 14 uur plat gelegen. Dat is nu dus al meer downtime dan de hele maand maart! Niet bepaald een fijne service als je dringend op zoek bent naar een baan bij de overheid…

Geef een reactie